Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Osigurano 169.885 eura

Županija dodijela stipendije za 100 učenika i 65 studenata

Foto: OBŽ
Za tekuću školsku, odnosno akademsku godinu, u županijskom proračunu za stipendije učenika i studenata osigurano je 169.885,19 eura, što je podijeljeno za 100 učeničkih i 65 studentskih stipendija

Osječko-baranjska županija od 2002. godine dodjeljuje stipendije učenicima i studentima, s tim da ih od školske, odnosno akademske 2018./2019. dodjeljuje u četiri kategorije učenika i studenata – za darovite, zanimanja iz STEM područja i deficitarna te učenicima i studentima slabijeg socijalnog statusa. Stipendira se učenike od prvog razreda srednje škole, a studente od četvrte godine integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija ili prve godine diplomskog studija tijekom jedne školske, odnosno akademske godine.

Za tekuću školsku, odnosno akademsku godinu, u županijskom proračunu za stipendije učenika i studenata osigurano je 169.885,19 eura, što je podijeljeno za 100 učeničkih i 65 studentskih stipendija. Mjesečne stipendije za učenike iznose 66 eura, a za studente 159,27 eura.

– Svjesni smo koliko moramo ulagati u obrazovanje i znanost pa između ostalog govorimo o dva centra kompetencija koji se upravo završavaju, o Regionalnom znanstvenom centru Panonske Hrvatske koji radimo zajedno s Virovitičko-podravskom županijom, izgradnji I. gimnazije, završetku Srednje škole u Donjem Miholjcu. Nastavljamo i dalje investirati u izgradnju i opremanje i sve što je potrebno da bi učenici imali što kvalitetnije obrazovanje, a naravno, tu su i stipendije. Danas uručujemo ugovore za 165 učenika i studenata, a od tih mladih ljudi očekujemo daljnje školovanje, ostanak u ovoj županiji i da sve vještine i znanja koje će steći tijekom školovanja implementiraju u budućnost Osječko-baranjske županije – rekao je župan Ivan Anušić.

ZAVRŠNI RADOVI Gospodarski centar OBŽ-a za snažniji razvoj istoka Hrvatske DO 2. OŽUJKA Raspisan javni natječaj za financiranje projekata udruga u Osijeku VISOKA 35 METARA Otkriveno da je najveća platana stara čak 213 godina