Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Jedinstvena uskrsna izložba na otvorenome

Goleme pisanice u središtu grada i sjedištu Volkswagena u Njemačkoj

storyeditor/2024-03-22/jaja_B.png
Foto: Grad Koprivnica Poznati podravski umjetnik Zlatko Štrfiček podsjetio je sve prisutne na prve dane stvaranja velikih pisanica

Proljeće je definitivno stiglo i u središte Koprivnice: divovske uskrsne pisanice opet krase glavni gradski trg, a na opće oduševljenje mališana proradila je i fontana pokraj gradske vijećnice.

U organizaciji Koprivničko-križevačke županije, Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije i Grada Koprivnice ispred Galerije Koprivnica na obnovljenome Zrinskom trgu ovih je dana otvorena 16. izložba "Pisanica od srca". Uime Grada Koprivnice otvorenju je nazočio pročelnik Službe ureda gradonačelnika Dario Jembrek, a domaćin izložbe bio je koprivničko-križevački župan Darko Koren.

– Možemo reći da su pisanice brend naše Koprivnice, Podravine pa isto tako i Hrvatske. Ove godine imamo priliku prvi put izložbu otvoriti na novouređenom Zrinskom trgu, na dijelu koji je predviđen za takve događaje na otvorenome. Vjerujem da ćemo svi zajedno uživati u ovoj jedinstvenoj postavi pisanica u idućim danima – rekao je pročelnik Dario Jembrek.

Poznati podravski umjetnik Zlatko Štrfiček podsjetio je sve prisutne na prve dane stvaranja velikih pisanica, dok je pomoćnica direktora županijske Turističke zajednice Kristina Sočev spomenula kako će ove godine pisanice biti izložene u središtu tvrtke Volkswagen u njemačkom Wolfsburgu, zatim u Lovasu te u slovenskom Šentjuru. Izložbu je tradicionalno otvorio koprivničko-križevački župan Darko Koren.

– Pisanice su jedna posebnost koja živi samo na ovom našem prostoru. Mislim da smo u ovih 16 godina uspjeli dodatno pobuditi interes za naivom, koja je stara već više od 50 godina, od umjetnika kao što su Lacković, Večenaj i Kovačić – kazao je tom prigodom župan Koren. Posjetitelji će ovu jedinstvenu izložbu pisanica na otvorenom, djela podravskih naivnih umjetnika, moći razgledati do 8. travnja ove godine.

Ako, dakle, već niste, svakako posjetite Koprivnicu u ove preduskrsne dane, dok su divovska jaja još uvijek na jednom od najljepših gradskih trgova u Hrvatskoj.

VREMENSKI LIMIT bio je ukupno sedam sati, što znači da su svi koji su stigli u Čazmu do 15 sati zapravo bili pobjednici Za sve natjecatelje s područja Čazme i ove su godine osigurane novčane nagrade Održan 47. supermaraton dužine 61 km i 350 metara - 'Od Kaptola do Kaptola' storyeditor/2024-03-22/smz_b_slager_moslavina_ulaganja.jpg Ulaganja na području Moslavine U Domu za starije u Kutini uskoro i dnevni boravak storyeditor/2024-03-22/PXL_180324_111882231.jpg Investicija vrijedna 2,8 milijuna eura Osječki KBC dobio najsuvremeniji PET/CT uređaj