Izbornik
Naslovnica Gradovi Velika Gorica
Bespovratna sredstva

Goričkoj razvojnoj agenciji za dva projekta stiže više od 2 milijuna kuna

Foto: Grad Velika Gorica
Korist za Veliku Goricu je podizanje svijesti stanovništva o važnosti lokalne proizvodnje i upotrebe hrane, zdravoj prehrani, i ekološki prihvatljivim lancima opskrbe

VeGoRa je u zadnjih par mjeseci zaprimila dva odobrenja za programe na koje se prijavila i koji su vezani za razvoj Velike Gorice, a putem njih će zaprimiti više od dva milijuna kuna bespovratnih sredstava u nadolazećem periodu. Program „Poduzetnički info“ vezan je za program HAMAG BICRO-a namijenjen Poduzetničkim potpornim institucijama, a drugi je program Europske unije u sklopu OBZOR-a 2020 – CITIES 2030 u čijem je fokusu uspostava održivog sustava hranom. 

Započela gradnja nasipa na području Velike Gorice i općine Orle “Bez straha od poplava, velikogorički kraj dobiva šansu za budućnost i siguran život”

Cilj projekta “Poduzetnički info” je unapređenje poslovnih pomoćnih usluga i infrastrukture za osnivanje, razvoj i širenje poslovanja te povećano promicanje poduzetništva u društvu. Omogućit će poduzetnicima lakši pristup informacijama o mogućnostima razvoja i dostupnost usluga kako bi se učvrstio njihov položaj na tržištu i unaprijedila gospodarska uspješnost. 

 - Tijekom 18 mjeseci provedbe projekta planirana je 21 radionica raznih tematika, ciljanih prema različitim interesima poduzetnika, te 11 događanja s fokusom na povezivanje segmenata poduzetnika s pripadajućim institucijama i drugim relevantnim subjektima. Veliki fokus je i na umrežavanju i poticanju suradnje spomenutih subjekata s našim velikogoričkim poduzetnicima. Dio sredstava je namijenjen nadogradnji web mjesta raznim alatima u svrhu poboljšanja komunikacije i educiranosti poduzetnika o raznim i svakako nužnim temama za poslovanje u trenutačnom okruženju - kazali su iz VeGoRa-e. 

Aglomeracija Velika Gorica Započeli radovi na najvećem komunalnom projektu u povijesti grada

Kako naglašavaju, i do sada se agencija fokusirala na poticanje novih trendova i omogućavanje edukacija bez naknada za poduzetnike, a ovo im daje dodatne mogućnosti za nastavak postizanja tih ciljeva. Iznos bespovratnih sredstava koje će VeGoRa zaprimiti kroz trajanje projekta je 594.253,27 kuna. 

Vezano za program CITIES 2030– FOOD 2030 fokus je na uspostavi snažnog i održivog sustava opskrbe hranom putem kojeg će agencija tijekom 48 mjeseci dobiti 192.500 eura. 

- Cilj projekta je stvoriti preduvjete za daljnji razvoj i povećanje efikasnosti sustava proizvodnje, kratkih lanaca opskrbe – distributivnih lanca dostave i recikliranja hrane, s gradovima kao nositeljima aktivnosti - pojasnili su iz VeGoRa-e. 

Sredstva će biti utrošena za povećanje konkurentnosti i društvene odgovornosti gospodarstva gdje je prioritet razvoj poticajnog poduzetničkog okruženja i stvaranje učinkovitog sustava potpore poljoprivredi, šumarstvu i ruralnom razvoju. Korist za Veliku Goricu je podizanje svijesti stanovništva o važnosti lokalne proizvodnje i upotrebe hrane, zdravoj prehrani, i ekološki prihvatljivim lancima opskrbe. 

Velika Gorica Gradonačelnik smanjio plaću sebi, direktorima, ravnateljima, radnicima ostale iste

Razvoj spomenutih programa možete pratiti na njihovim stranicama vegora.hr kao i na stranicama Facebooka i Linkedina gdje će se objavljivati pozivi na radionice i događanja te dodatne informacije o programima kako se odvijaju.