Izbornik
Naslovnica Gradovi Novalja
Life on Mars

Gotovo tisuću trkača na utrci u čast legendarnom Davidu Bowieju

David Bowie
Foto: Anthony Devlin/Press Association/PIXSELL
Sudionici mogu odabrati tri staze: Light, koja je dugačka sedam kilometara i mogu je trčati djeca, Active, koja je dugačka između 13 i 16 kilometara, a najteža staza Challenger dugačka je između 20 i 25 kilometara

Gotovo tisuću natjecatelja trčat će u subotu 1. travnja u čast velikog umjetnika Davida Bowieja na Metajni otoku Pagu gdje će se održati treking utrka pod nazivom Pag Island Star Trekk: Life on Mars - A David Bowie tribute race.

Start i cilj utrke je riva na Metajni, a na sudionici mogu odabrati tri staze: Light, koja je dugačka sedam kilometara i mogu je trčati djeca, Active, koja je dugačka između 13 i 16 kilometara, a najteža staza Challenger dugačka je između 20 i 25 kilometara.

- Do sada je prijavljeno više od 900 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Slovačke te Bosne i Hercegovine, što je za prvu utrku na Metajni ispunilo sva očekivanja. Aktivno se uključilo i lokalno stanovništvo, pa neće nedostajati novaljskog i paškog folklora, kao ni tradicionalne spize. Moramo istaknuti kako je veliku i nesebičnu podršku utrci dao nogometni kub Mornar iz Novalje - istaknula je za eZadar.hr Marina Šćiran Rizner, direktorica Turističke zajednice Grada Novalje.