Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
opskrba

Građani Vinkovaca i županije ne moraju se bojati redukcija vode

voda
Foto: Borna Filić/PIXSELL
Vinkovački vodovod i kanalizacija posjeduju vodospremu Vinkovci koja je rekonstruirana te pripremljena za ovakve situacije - navode iz VVK-a

Građani Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije ne moraju se bojati redukcija pitke vode nakon što je krajem prošlog tjedna završeno spajanje vodovodnog sustava Slavonskog Broda na vodocrpilište u Sikirevcima, izvijestili su danas iz Vinkovačkog vodova i kanalizacije (VVK).

čišćenje kanala Čišćenje kanalske mreže Iz četiri kilometra kanala odvezli 4500 tona otpada

"Vinkovački vodovod i kanalizacija posjeduju vodospremu Vinkovci koja je rekonstruirana te pripremljena za ovakve situacije i može osigurati dovoljnu količinu vode za vršnu potrošnju grada Vinkovaca i naselja u općinama Jarmina, Markušica i Tordinci, a isto tako i vodospremu Retkovci koja daje dovoljnu količinu vode za naselja u općinama Vođinci, Stari Mikanovci i Ivankovo", navodi se u priopćenju VVK-a izjava direktora tog poduzeća Dražena Milinkovića.

Vinkovački Distributivni centar u Kanovcima upravlja vodocrpilištem u Sikirevcima, s kojega se vodom opskrbljuje oko 100.000 građana Vukovarsko-srijemske županije. 

Milinković ističe kako se nastavljaju aktivnosti na osposobljavanju i puštanju u funkciju preostalih zdenaca na crpilištu Sikirevci na kojem je trenutačno aktivno pet od tamošnjih ukupno osam zdenca.

“S ukupno osam zdenaca dobili bismo još 300 litara u sekundi i onda bi uspjeli osigurati dovoljnu količinu vode i za Brodsko-posavsku i za Vukovarsko-srijemsku županiju“, rekao je Dražen Milinković ocjenjujući kako je trenutačno najvažnije u rad pustiti bar jedan od tri neaktivna zdenca.

škola od jeseni Učenici vinkovačke OŠ Nikole Tesle u jednosmjenskoj nastavi