Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
od jeseni

Učenici vinkovačke OŠ Nikole Tesle u jednosmjenskoj nastavi

škola
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Ravnateljica škole Vesna Batković rekla je da školu Nikole Tesle učenici pohađaju u čak tri smjene, upravo zbog neadekvatnih prostornih uvjeta dosadašnje školske zgrade

Osnovna škola Nikole Tesle u vinkovačkoj četvrti Mirkovci, koju pohađa oko 220 učenika od kojih je 60-tak na srpskoj jeziku i pismu, od jeseni bi, kada završe radovi dogradnje i izgradnje, mogla postati prva vinkovačka osnovna škola s jednosmjenskom nastavom, najavljeno je u četvrtak za posjeta školi vinkovačkog gradonačelnika Ivana Bosančića.

VIA Velika investicija u prigradskom naselju Sve više projekata koje provodi agencija VIA iz Vinkovaca

"Bitno je da smo i u ovoj godini osigurali sredstva u gradskom proračunu za nastavak započetih građevinskih radova na ovoj školi. Riječ je o iznosu od četiri milijuna kuna", kazao je gradonačelnik Bosančić i dodao kako će dogradnja i izgradnja škole u konačnici koštati oko 27 milijuna kuna, a dosad je uloženo nešto više od 10 milijuna.

Napomenuo je kako se u područje odgoja i obrazovanja iz gradskog proračuna godišnje izdvaja oko 40 milijuna kuna, što za vinkovački proračun nisu mala sredstva. "Za sada je sav teret obnove ove škole pao na leđa grada, te radove financiramo iz gradskog proračuna u skladu s mogućnostima", poručio je Bosančić.

Ravnateljica škole Vesna Batković rekla je da školu Nikole Tesle učenici pohađaju u čak tri smjene, upravo zbog neadekvatnih prostornih uvjeta dosadašnje školske zgrade.

"Nadamo da ćemo sljedeće školske godine preseliti u nove prostorije. U novoizgrađenom dijelu škole dobit ćemo specijalizirane učionice za svaki pojedini predmet, novu opremu, dok će se u starom dijelu školske zgrade, koji će se u potpunosti obnoviti i prostorno spojiti s novoizgrađenim dijelom, održavati razredna nastava. Nadamo se da ćemo s novom školom dobiti i rad u jednoj smjeni te bi trebali postati prva škola u Vinkovcima u jednosmjenskom radu", kazala je rBatković.

Radovi na dogradnji i izgradnji škole Nikole Tesle, sagrađene još  1759. godine, započeli su 2012., a ove godine bi do jeseni u konačnici trebali biti i okončani.

Gradsko kazalište Joza Ivakić Stota obljetnica Joza Ivakić jedno od najboljih 'malih' kazališta