Izbornik
Naslovnica Gradovi Bjelovar
Za projekt “Živjeti zdravo” Grad Bjelovar osigurao i ploče s javnozdravstvenim porukama

Grad dobio opremu za hodačke staze, uređen i Trg Antuna Gustava Matoša

Foto: Damir Spehar/PIXSELL
Udaljeni su samo 300 metara od središta grada, a do uređenja pješačke staze hodali su u gumenim čizmama

U sklopu projekta “Živjeti zdravo”, čiji je nositelj Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Grad Bjelovar dobio je opremu za uređenje hodačke staze i natpisne ploče s javnozdravstvenim porukama koje će obilježiti hodačke staze.

GAREŠNICA Uređena zgrada kina daje novu vizuru središtu grada

Igralište na sjeveru Grada

Grad Bjelovar dao je izraditi glavni projekt uređenja prostora ne kojem će se postaviti sprave u sklopu postojećeg dječjeg igrališta u sjevernom dijelu grada, Bjelovar Novi, točnije na prostoru između Ulice Jakova Gotovca i Ulice Fortunata Pintarića. Za uređenje igrališta i hodačkih staza, postavljanje dijela ograde, hortikulturno uređenje i uređenje postojećeg dječjeg igrališta Grad Bjelovar osigurao je oko 350 tisuća kuna.

– Igralište se nalazi na sjeveru grada, a taj dio se jako brzo širi i ondje živi puno obitelji s djecom. Mislim da ovaj dio zaista zaslužuje jedno lijepo, novo i sadržajno igralište. Ostvarili smo suradnju s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo i tako osigurali opremu. Ovdje će tako biti postavljena oprema za uređenje hodačke staze, ploče s javnozdravstvenim porukama u cilju poticanja građana svih dobnih skupina na tjelesnu aktivnost, dok se set opreme sastoji od klupi s ručkama za vježbanje snage, ravnih klupa bez naslona za izvođenje raznih vježbi, dva para hodalica za kardiovaskularne vježbe, dva stalka za bicikle, tri koša za otpad, stolić i klupe za prematanje i dojenje i 14 solarnih svjetiljki. Odlučili smo izdvojiti dodatan novac, čime smo došli na sveukupnu investiciju od pola milijuna kuna. Dio Grada Bjelovara odnosit će se na uređenje hortikulture, postavljanje ograde i šetališta te dodatnih igračaka.

Uz školu i vrtić koji će se graditi u ovom dijelu grada, mislim da je logično imati i tako veliko i sadržajno igralište. Radovi će završiti kroz koji mjesec, a za njih je zadužen PZC Bjelovar. Ovo će biti jedna jako lijepa priča, spoj igrališta i šetališta namijenjenog djeci, njihovim roditeljima, pa i umirovljenicima – zaključio je gradonačelnik Dario Hrebak.

PROJEKT ČAZMA NATURA Otvorena Zelena tržnica – paviljon, dječje igralište i park

Osim toga, završena je i gradnja pješačke staze na Trgu Antuna Gustava Matoša u Bjelovaru. Riječ je o pješačkoj stazi, rješavanju oborinske odvodnje, zamjeni stupova javne rasvjete i asfaltiranju nerazvrstane ceste u dužini 160 metara. Vrijednost radova iznosi 250 tisuća kuna. Da je ovo bilo prijeko potrebno, potvrdio je predstavnik stanara Išam Gadžo. U tom kvartu, ističe, boravi više od 500 građana. Od samog središta grada, bjelovarskog paviljona, udaljeni su 300 metara.

Energetska obnova zgrada

– Donedavno smo ovim dijelom praktički morali hodati u gumenim čizmama. Na dnevnoj bazi kroz ovaj kvart prođe oko 400 vrtićke djece i oko 600 školaraca. Roditelji ovuda prolaze, ostavljaju djecu. Danas smo napokon dočekali ono što smo čekali 20 godina – kazao je predstavnik stanara Išam. Inače, na području do 300 metara radi se čak pet zgrada, što znači, kaže gradonačelnik Hrebak, da će malo više pozornosti morati posvetiti ovom dijelu grada. Također, osim svega navedenog što će se ovdje raditi, dodao je i to da će postojeće zgrade ići u energetsku obnovu.