Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
GAREŠNICA

Uređena zgrada kina daje novu vizuru središtu grada

Foto: Grad Garešnica
U zgradi će biti Centar za posjetitelje u koji će dolaziti turisti prilikom posjeta Garešnici radi razgledavanja prirodnih ljepota područja uz rijeku Ilovu

Dugotrajni i složeni radovi na uređenju zgrade starog kina u centru Garešnice bliže se kraju, a zgrada je već sad dobila suvremen, moderan izgled koji je dao novu vizuru najužem gradskom središtu.

PROJEKT ČAZMA NATURA Otvorena Zelena tržnica – paviljon, dječje igralište i park

Ta je zgrada preuređena u okviru projekta Zeleni vrtovi Poilovlja, a funkcionirat će kao Centar za posjetitelje u koji će dolaziti turisti prilikom posjeta Garešnici radi razgledavanja prirodnih ljepota područja uz rijeku Ilovu koje je bogato raznolikim biljnim i životinjskim svijetom. Kako doznajemo, privodi se kraju i uređenje 12 kilometara duge poučne staze koja će ići trasom stare pruge od Garešnice prema Kaniškoj Ivi i dalje prema Velikom Vukovju.

Ona će postati tematska staza „Poilovlje“, na kojoj će se nalaziti infoploče, karte Poilovlja, klupe s koševima i ulazno-izlazni portali s brojačem posjetitelja. Istodobno, radi se i na postavljanju informativno-edukativnih punktova u Hrastovcu i Kaniškoj Ivi koji će biti opremljeni i dječjim igralištima. Svrha projekta Zeleni vrtovi Poilovlja jest povećati turističku privlačnost Poilovlja, a provodi se u partnerstvu s Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Bjelovarsko-bilogorske županije i Turističkom zajednicom Sjeverna Moslavina te sufinancira sredstvima Europske unije.

rješenje za dovršetak brze ceste Ulica put žrtvama u Lugu napokon će biti proširena, a most obnovljen

Preostaje još staviti u funkciju plovni put rijekom Ilovom od Tomašice i dalje nizvodno prema Garešnici i Kaniškoj Ivi. Ukupna vrijednost projekta iznosi 21,6 milijuna kuna.