Izbornik
Naslovnica Gradovi Bjelovar
rješenje za dovršetak brze ceste

Ulica put žrtvama u Lugu napokon će biti proširena, a most obnovljen

Foto: Grad Bjelovar
Građani će dobiti novu, bolju i kvalitetniju ulicu

Više gotovo i ne postoji dio Bjelovara i njegove okolice, a da tamo nema radova. Ceste, škole, stadion, toplice, vrtići gotovo niču, a zbog tih velikih projekata gradonačelnik Dario Hrebak nije zaboravio na neke manje, ali jednako važne radove. Tako su upravo ovih dana počeli radovi na zamjeni cestovnog mosta u Ulici put žrtvama u Lugu preko rijeke Bjelovacke, a početku radova nazočio je i bjelovarski gradonačelnik.

INVESTICIJA VRIJEDNA 1,7 MILIJUNA KUNA Stiglo je pet novih vozila za sanitetski prijevoz

Radit će se cijelo ljeto

Riječ je o dotrajalom mostu koji je potrebno zamijeniti, posebno otkako je promet gušći nakon gradnje i puštanja u promet dijela Istočne obilaznice. Radove izvodi bjelovarska tvrtka PZC d.o.o. Bjelovar, a njihova vrijednost iznosi 650 tisuća kuna. – Nažalost, za sljedećih deset dana imamo lošiju vremensku prognozu pa će radovi početi čim se vrijeme stabilizira. Ulica put žrtvama u Lugu napokon će biti proširena, a most obnovljen.

Završen je proces javne nabave i ishođene su sve potrebne građevinske dozvole. Tvrtka PZC dobila je dva posla, jedan je vrijedan 650 tisuća kuna i veže se za obnovu i sanaciju mosta, a drugi se tiče sanacije ove ulice u dužini 540 metara, koja je vrijedna dva milijuna kuna. Cijela ova priča tekla je malo sporije, jer smo se morali uskladiti s radovima koji se izvode neovisno o Gradu Bjelovaru, bilo da je u pitanju plinska ili primjerice telekomunikacijska infrastruktura. Radovi u nadležnosti Grada Bjelovara trajat će cijelo ljeto. Građane pozivam na strpljenje, jer će napokon, nakon 30 godina, dobiti novu, bolju i kvalitetniju ulicu. S Gradskom plinarom Zagreb bili smo dogovorili da će naši radovi početi tek nakon završetka njihovih.

ZASLUŽILI NAKLON DO PODA Vatrogasci DVD-a Pribić spasili staricu iz buktinje

Nema smisla da se nešto odradi, pa da za kratko vrijeme ponovno moramo kopati, razbijati, bušiti. Svaka tri mjeseca održavamo sastanke, razmjenjujemo planove radova za svaki kvartal i točno znamo gdje se i što na području grada Bjelovara radi ili planira raditi. Vezano za Trojstvenu ulicu, Hrvatske ceste su poslale svoje troškovnike i očekujem da će navedena ulica uskoro biti sanirana – poručio je Dario Hrebak.

Također, Hrebak je posjetio i mjesto Brezovac, gdje je u tijeku gradnja pješačke staze duge 700 metara. Vrijednost radova iznosi 850 tisuća kuna.

– Ovdje imamo još nekoliko tjedana posla, ali radovi su u uznapredovaloj fazi. Stanovnici mjesta Brezovac ovaj potez gradske vlasti čekaju već dugi niz godina. Proračun Grada Bjelovara puni se jako dobro i financijska situacija je zadovoljavajuća, što nam omogućava da rješavamo probleme s kojima naši građani žive već dosta dugo. Izvođač radova je bjelovarska tvrtka PZC. Najvažnije je da ispunjavamo ono što smo obećali – rekao je gradonačelnik Hrebak.

Zadovoljstvo u Brezovcu

Koliko ovi radovi znače stanovnicima Brezovca, potvrdio je i jedan od mještana.

Poznati dobitnici najvišeg priznanja Nagrada “Rudolf Perešin” za inovatore, radioamatere, edukatore i STEM-ovce

– Kao mještanin sam jako zadovoljan angažmanom Grada Bjelovara s kojim imamo jako dobru suradnju. Glavom kroza zid se ne može, no uz malo dobre volje i truda, korak po korak dolazimo do zadovoljavajućih rješenja. Ovakve stvari su za nas mještane jako važne – rekao je Branko Radanović iz Brezovca.