Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
ZASLUŽILI NAKLON DO PODA

Vatrogasci DVD-a Pribić spasili staricu iz buktinje

Foto: Zagrebačka županija
U svega sedam minuta nakon dojave o požaru u kući vatrogasci DVD-a Pribić izišli su na intervenciju

Niti im je ovo bio prvi, a zasigurno neće biti ni zadnji put, ali vatrogasci s područja Zagrebačke županije još jednom su se istaknuli po svojoj hrabrosti, brzoj reakciji i odličnoj intervenciji.

Poznati dobitnici najvišeg priznanja Nagrada “Rudolf Perešin” za inovatore, radioamatere, edukatore i STEM-ovce

U svega sedam minuta nakon dojave o požaru u kući u Dolu, mjestu u općini Krašić, vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Pribić izišli su na intervenciju i iz kuće koju je već poprilično zahvatio požar spasili staricu. Iako se u tom trenutku nije znalo u kojoj je prostoriji, vatrogasci DVD-a popeli su se ljestvama na predvorje kuće, gdje su provalili vrata i u posljednjoj prostoriji pronašli staricu, čije su čarape već bile zahvaćene vatrom.

Uspjeli su je potom spustiti ljestvama na dvorište, gdje su već čekali djelatnici Hitne medicinske službe, nakon čega su krenuli s gašenjem vatrene stihije uz pomoć susjednog DVD-a iz Krašića. I premda je drvena konstrukcija u potpunosti izgorjela, najvažnije je da je spašen ljudski život.

– Ovaj nesretan događaj sa sretnim završetkom najbolje govori o tome tko su vatrogasci i koliko je važno ulagati u njihovu opremu i u konačnici imati dobrovoljna vatrogasna društva doslovno u svakom mjestu. DVD Pribić djeluje već sto godina, a jučerašnja intervencija, u kojoj su spasili život svojoj sumještanki, bit će upisana velikim slovima ne samo u njihovu radu nego i u cijelom tom kraju – poručili su iz uprave Zagrebačke županije uputivši zahvalu vatrogascima na hrabrom pothvatu.

SIMPLY THE BEST Prestižna nagrada posjetiteljskom centru Dravska priča

U Zagrebačkoj županiji, inače, djeluje 19 tisuća vatrogasaca, a ukupno je 45 tisuća ljudi uključeno u sustav civilne zaštite te su svi oni spremni odgovoriti na bilo kakvu elementarnu nepogodu. Veliko srce i jednako veliku hrabrost vatrogasci su pokazali i nakon potresa koji je u prosincu pogodio središnju Hrvatsku, a velik broj njih slio se u potresom pogođena područja i učinio sve što mogu da spase oštećene domove i potresene stanovnike.