Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
INVESTICIJA VRIJEDNA 1,7 MILIJUNA KUNA

Stiglo je pet novih vozila za sanitetski prijevoz

Foto: Zagrebačka županija
Nova vozila za sanitetski prijevoz vrijedna su 1,7 milijuna kuna, a po jedno vozilo dobit će ispostave Zavoda u Samoboru, Jastrebarskom, Svetom Ivanu Zelini, Velikoj Gorici i Zaprešiću

Vozila Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije godišnje prijeđu oko 5,5 milijuna kilometara zbog njezina geografskog položaja, ali i činjenice da se svi pacijenti koji trebaju bolničku skrb voze u Zagreb jer Županija nema bolnicu na svom području.

ZASLUŽILI NAKLON DO PODA Vatrogasci DVD-a Pribić spasili staricu iz buktinje

S obzirom na toliku kilometražu, vozila često treba mijenjati, a u “pogonu” ih je trenutačno 74. Nova vozila za sanitetski prijevoz koja su stigla prošli tjedan, u vrijednosti 1,7 milijuna kuna, zasigurno su zato dobrodošlo “pojačanje”.

Ključeve pet novih vozila ravnatelju Zavoda Davorinu Gajniku uručili su predstavnici Županije, a prema Gajniku, po jedno vozilo dobit će ispostave Zavoda u Samoboru, Jastrebarskom, Svetom Ivanu Zelini, Velikoj Gorici i Zaprešiću. Gajnik je usto najavio da do kraja godine stižu još 2 nova vozila hitne medicinske pomoći u vrijednosti 1,1 milijun kuna.

Poznati dobitnici najvišeg priznanja Nagrada “Rudolf Perešin” za inovatore, radioamatere, edukatore i STEM-ovce

– U Hrvatskoj ne postoji područje koje se u bilo kakvim izvanrednim situacijama više oslanja na mrežu hitne pomoći, nego što se oslanjaju žitelji Zagrebačke županije – kazali su iz Županije.