Izbornik
Naslovnica Gradovi Poreč
kultura, zdravstvo, socijalna skrb...

Grad dodijelio sredstva udrugama za projekte

Poreč
Foto: Grad Poreč
U natječaju za projekte u području razvoja civilnog društva, kulture, zdravstva i socijalne skrbi, te poljoprivrede rezervirano je 1,3 milijuna kuna iz gradskog proračuna

U Poreču su potpisani Ugovori o dodjeli financijskih sredstava iz proračuna Grada programima i projektima organizacija civilnog društva u području razvoja civilnog društva, kulture, zdravstva i socijalne skrbi, te poljoprivrede.

Start IN kamp Pučko otvoreno učilište Poreč Odobreno 1,1, milijuna kuna za projekt Start IN kamp

Grad Poreč je po prvi put natječaj proveo u suradnji sa Zakladom za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva. Do ove je suradnje došlo kako bi se povećala transparentnost i omogućila jednaka pozicija za sve prilikom prijave na natječaj te unaprijedio cijeli proces zaprimanja, procjene i ocjene projektne prijave. Zaklada je odabrana kao najstručnija za područje civilnog društva u Istarskoj županiji.

- Suradnja s udrugama u našem gradu duga je i kvalitetna, a na ovaj smo se korak odlučili kako bismo građane upoznali s time na što se troši javni novac - rekao je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić i napomenuo kako je u natječaju je za projekte u području razvoja civilnog društva, kulture, zdravstva i socijalne skrbi, te poljoprivrede rezervirano 1,3 milijuna kuna iz gradskog proračuna.

Danas su s udrugama Društvo naša djeca Poreč, Društvo invalida Poreč, Centar za građanske inicijative Poreč, Društvo za zaštitu potrošača Istre, Udruga antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske Poreč, Društvo „Josip Broz Tito“, Udruga dragovoljaca i veterana domovinskog rata Republike Hrvatske, Klub Srba Grada Poreča, Zajednica Talijana Poreč-Communita' degli Italiani Parenzo, Udruga umirovljenika „Klub Galija“ Poreč, Udruga Institut, Centar za inkluziju i podršku u zajednici te udrugom Agro Poreč potpisani ugovori za 16 projekata u ukupnom iznosu od oko 878.000,00 kuna. Za sredstva koja nisu iskorištena u ovom krugu natječaja, uskoro će se otvoriti novi natječaj.

- Ne smijemo zaboraviti da Grad Poreč, uz financiranje ovih udruga, financira i udruge u sportu i Sportsku zajednicu s nekih osam milijuna kuna. Zbrojimo li sve, dolazimo do brojke od gotovo 10 milijuna kuna za porečke udruge u sportu, poljoprivredi i razvoju civilnog društva, kulture, zdravstva i socijalne skrbi. Uvijek može više i bolje, i zato smo u suradnji s udrugama uvijek otvoreni za sve prijedloge, primjedbe i kritike - zaključio je Peršurić.

mikrofon raspjevana karavana Poreč domaćin završnoj večeri festivala Melodije Istre i Kvarnera