Izbornik
Naslovnica Gradovi Poreč
počela druga smjena Ljetnog kampa na Gradskom kupalištu

Školarci na dva tjedna postali mali biolozi, atletičari, kreativci...

1/11
Foto: Grad Poreč
Posebna se pozornost pridaje i koordinaciji pokreta i razvijanju motorike, bilo kroz vježbe loptom ili penjanjem

Nakon ispunjene i vrlo zabavne prve smjene Ljetnog kampa na Gradskom kupalištu, u ponedjeljak su se na istom mjestu okupili polaznici druge smjene, pred kojima su dva tjedna ispunjena zabavom i druženjem, priopćili su iz Grada Poreča.

POREČ Najveće arheološko otkriće u posljednjih 30 godina

Već tradicionalno, škola za neplivače i škola plivanja zauzimaju najvažnije mjesto u dnevnom rasporedu aktivnosti kampa. Cilj škole je neplivače osposobiti za samostalno održavanje na vodi uz pravilno disanje, a plivače poučiti pravilnoj tehnici plivanja u nekoliko plivačkih disciplina. Skokovi u vodu imaju značajno mjesto oslobađanju od straha i izgradnji samopouzdanja mališana, a omiljeni su im rekviziti velike plutače i otoci za uživanje u uvali na kupalištu. Kako napominje voditeljica kampa, Natka Živković, veslanje u kajacima uče sva školska djeca, a veslanje i stajanje na supu stariji školarci.

Foto: Grad Poreč

- Ove smo godine ostvarili i odličnu suradnju s Institutom za poljoprivredu i turizam – Centrom za invazivne vrste. Njihova suradnica Tina Tominić svakodnevno realizira radionicu Morski svijet-moj svijet, u sklopu koje djeca prikupljaju organizme iz mora, spremaju ih u akvarije i povećalima ih promatraju i proučavaju. Jako su zainteresirani za ovu radionicu. Postaju pravi mali biolozi sa zavidnim poznavanjem imena i osobina dostupnih živih vrsta u moru - napominje Živković.

POreč Narodni trg dobio novi asfalt i signalizaciju

Posebna se pozornost pridaje i koordinaciji pokreta i razvijanju motorike, bilo kroz vježbe loptom ili penjanjem. Tu su i atletski program, streličarstvo, nogomet, odbojka i rukomet na pijesku kao i društvene igre. Poseban interes izazvala je i radionica Zdravog grada Poreč, u kojoj su psihologinje te gradske ustanove kroz temu prijateljstva s mališanima radile na razvijanju socijalnih vještina, međusobnom povezivanju djece u vršnjačkim grupama, stvaranju grupne povezanosti, učenju poželjnih oblika ponašanja, razvijanju empatije i doživljavanje pozitivnih emocija. Osim toga, djeca kroz osmišljene i stručno vođene muzičke i kreativne aktivnosti imala su mogućnost razvijanja motoričkih vještina, stjecanja osjećaja za ritam i razvijanju usmjerene pažnju.

Foto: Grad Poreč

Sve radionice, kao i gostovanja drugih udruga održat će se i u naredne tri smjene, koje već tradicionalno završavaju obiteljskim danom i izletom u vodeni park.

Pred njima su razne mogućnosti Prijam i nagrade izvrsnim učenicama porečkih osnovnih škola