Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
Pomoć

Grad Dubrovnik osigurao 250 tisuća kuna za HGSS

Dubrovnik
Foto: Grad Dubrovnik
Sredstva će se utrošiti na financiranje zajedničke spasiteljske opreme, opreme, odjeće i obuće za opremanje Stanice, troškova akcija spašavanja (prehrana, smještaj), medicinskog materijala...

Ugovor o financiranju aktivnosti Hrvatske gorske službe spašavanja - Stanice Dubrovnik vrijedan 250 tisuća kuna potpisali su gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i pročelnik HGSS-a Stanice Dubrovnik Marijo Begić.

Gradonačelnik Mato Franković ovom prilikom je istaknuo angažman i entuzijazam pripadnika HGSS-a baziran na volonterstvu te je iskazao namjeru Grada i da u budućnosti radi na daljnjem osnaživanju ove službe.

Natječaj za žene poduzetnice u Dubrovniku bespovratne potpore Za žene poduzetnice 100.000 kuna iz proračuna

"I u sljedećem ćemo rebalansu proračuna osigurati jednak iznos sredstava jer HGSS držimo kao jednu od važnih karika sustava zaštite i spašavanja Grada Dubrovnika, jednako kao što su to i dubrovački vatrogasci kojima smo nedavno podigli plaće. Također, financirali smo i novi sustav komunikacije koji sada posjeduje i HGSS, a u kojem su umrežene sve hitne službe Grada. U slučaju bilo kakve ugroze možemo svi brzo djelovati i funkcionirati u istom komunikacijskom kanalu“, izjavio je gradonačelnik Franković podsjetivši i kako je Grad već prethodno osigurao financijska sredstva za kupnju jednog vozila za HGSS.

"Sve što radimo, radimo besplatno, ali oprema koju koristimo za spašavanje stoji i zato su nam donacije poput ove od velike pomoći", rekao je pročelnik Marijo Begić pohvalivši suradnju s gradonačelnikom Matom Frankovićem i gradskom upravom.

Sredstva će se utrošiti na financiranje zajedničke spasiteljske opreme, opreme, odjeće i obuće za opremanje Stanice, troškova akcija spašavanja (prehrana, smještaj), medicinskog materijala, pripremnih vježbi, predavanja, susreta, radionica o prevenciji za fizičke i pravne osobe te putnih troškova na savezne obuke, tečajeve, seminare, sveukupne vrijednosti 250.000 kuna, priopćili su iz gradske uprave.

Dubrovnik Dubrovačko-neretvanska županija U četiri mjeseca 2 posto više turističkih noćenja Lazareti Sufinanciranje iz EU fondova Potpisan ugovor za obnovu tri lađe Lazareta