Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
bespovratne potpore

Za žene poduzetnice 100.000 kuna iz proračuna

Natječaj za žene poduzetnice u Dubrovniku
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL
Kriteriji za ocjene su broj zaposlenih, djelatnost, broj godina poslovanja, udio vlastitih ili drugih izvora sredstava te stupanj inovativnosti i unapređenja poslovanja

Od 18. travnja traje natječaj za bespovratne potpore ženama poduzetnicama u okviru projekta ''Razvoj ženskog poduzetništva u Gradu Dubrovniku'' u 2018. godini. Natječaj je otvoren do 8. svibnja. 

''Ponosna sam što danas predstavljamo jedan značajan i vrijedan projekt za kojeg smo procijenili da je potrebno usmjeriti našu financijsku pomoć kako bi smo potaknuli žene da se angažiraju i samostalno pokrenu svoje tvrtke, obrte ili OPG-ove. Riječ je o projektu kojim će se jačati potencijal ženskog poduzetništva. Iznos kojeg smo planirali u proračunu za ovu godinu je 100.000 kuna, dakle nije veliki ali mislim da će doprinijeti i pomoći svima koji budu zainteresirani se prijaviti'', rekla je zamjenica gradonačelnika Dubrovnika Jelka Tepšić na konferenciji za novinare, izvijestili su iz Dubrovnika.

Dječji vrtić Palčica Podizanje pedagoškog standarda Dograđuje se vrtić Palčica, na prohodnom ravnom krovu bit će dječje igralište

Maksimalni  iznos potpore po zahtjevu je 10.000 kuna. Intenzitet potpore je do 100% prihvatljivih troškova, do razine maksimalnog iznosa. Predsjednica dubrovačkog ogranka Hrvatske udruge poslovnih žena KRUG Ivona Vrdoljak Raguž zahvalila se Gradu Dubrovniku na podršci ove inicijative.

''Pozivamo sve poduzetnice – i one koje se tek odlučuju za svijet poduzetništva i one koje već dugo godina posluju - da se odazovu ovom natječaju jer to je potpora njihovom poslovanju koja je uvijek dobrodošla, posebno znajući da odlazak u poduzetničke vode nije lak ni jednostavan'', kazala je Vrdoljak Raguž.

Poziv će biti otvoren 20 dana, nakon čega slijedi 15 dana evaluacije. Nakon rezultata Povjerenstva znat će se dobitnici potpora. Povjerenstvo će odluku o odabiru i dodjeli sredstava potpore donijeti na temelju ukupnih bodova. Kriteriji za ocjene su: broj zaposlenih, djelatnost, broj godina poslovanja, udio vlastitih ili drugih izvora sredstava te stupanj inovativnosti i unapređenja poslovanja. Tehničke detalje prijave pojasnila je Terezina Orlić, predsjednica HGK - Županijske komore Dubrovnik.

''Korisnici mogu biti subjekti  malog  gospodarstva, trgovačka  društva, obrti, zadruge i OPG-ovi u vlasništvu žena, državljanki  Republike Hrvatske u  privatnom vlasništvu, koje moraju poslovati pozitivno, imati sjedište na području Grada Dubrovnika i najmanje  jednog zaposlenog na neodređeno vrijeme. Sredstva potpore odobravaju se za poslovne aktivnosti poput opremanja poslovnog prostora, izrade poslovnog plana, web stranice, ali i sufinanciranje troškova čuvanja djece poduzetnicama početnicama te aktivnosti inovacija uvedenih u poslovne postupke'', istaknula je Orlić.

Sva potrebna dokumentacija, uključujući i prijavni obrazac, može se pronaći na web stranicama udruge KRUG, HGK i Grada Dubrovnika.

Dubrovnik FestiWine festival Dubrovnik FestiWine Grad smo izvrsnosti i moramo promovirati svoja vrhunska vina Dubrovnik Grad dobio građevinsku dozvolu za rekonstrukciju škole Montovjerna postaje futuristička škola s gotovo nultom potrošnjom energije