Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
festival Dubrovnik FestiWine

Grad smo izvrsnosti i moramo promovirati svoja vrhunska vina

Dubrovnik FestiWine
1/8
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL
Župan Nikola Dobroslavić rekao je kako je cilj Dubrovačko-neretvanske županije unaprijediti vinarstvo i vinogradarstvo, a Dubrovnik FestiWine jedna je od mjera

Peto po redu izdanje međunarodnog vinskog festivala Dubrovnik FestiWine započelo je u ponedjeljak konferencijom za novinare na kojoj je sudjelovao i dubrovački gradonačelnik Mato Franković. Kazao je kako je izuzetno ponosan što se i Grad Dubrovnik uključio u ovu manifestaciju, naglasivši kako Dubrovnik kao grad izvrsnosti mora promovirati sve svoje vrhunske proizvode.

Dubrovnik Grad dobio građevinsku dozvolu za rekonstrukciju škole Montovjerna postaje futuristička škola s gotovo nultom potrošnjom energije

Organizator FestiWinea je Dubrovačko-neretvanska županija.

''Sve je započelo donošenjem Strategije razvoja vinarstva i vinogradarstva DNŽ, koja je utvrdila da imamo odlična vina i da ih treba prikazati i približiti javnosti”, rekao je župan Nikola Dobroslavić. Dodao je i kako je cilj Dubrovačko-neretvanske županije unaprijediti vinarstvo i vinogradarstvo, a Dubrovnik FestiWine jedna je od mjera. Župan je ovom prilikom zahvalio svim partnerima i sudionicima te agenciji Dubrovnik Partner, s kojom zajednički uspješno već petu godinu Županija provodi projekt, priopćili su iz Grada Dubrovnika.

Gradonačelnik Mato Franković kazao je kako je zajednički cilj promovirati sve proizvode Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije.

''Upravo zato što imamo bogatstvo hrvatskih vina u našoj regiji moramo ih promovirati u svrhu održivog turizma, a ovdje posebno ističemo naša kvalitetna vina koja se mogu itekako staviti uz bok svjetskima'', naglasio je gradonačelnik Franković.

U ime vinara obratio se Božo Martinović, koji je zahvalio na uspješnoj promociji naših vina te kazao kako se krajnji jug Hrvatske itekako ima čime ponositi, a podršku manifestaciji dao je i predsjednik Udruge ugostitelja Dubrovnik Ante Vlašić, kazavši kako je budućnost festivala neupitna jer su ugostiteljstvo i vino dvije nerazdvojne cjeline.

Vatrogasci Dubrovnik Sjednica Veće plaće vatrogascima i novi vatrogasni brod Župan Nikola Dobroslavić Preustroj Županija prepolovila broj upravnih odjela, umjesto 11 sad ih ima 6