Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
Sjednica

Veće plaće vatrogascima i novi vatrogasni brod

Vatrogasci Dubrovnik
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL
Donesena je i odluka o raspodjeli sredstava Turističke zajednice Grada Dubrovnika u iznosu od 150.000 kuna, kojima će se sufinancirati DVD-ovi koji rade na pripremi i unapređenju turističke sezona

Na sjednici Predsjedništva Vatrogasne zajednice Grada Dubrovnika donesen je Pravilnik o unutarnjem redu s koeficijentima plaća na osnovu novog kolektivnog ugovora, prihvaćenog na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća. Na temelju toga dubrovačkim vatrogascima će se povećati plaće te će dobiti i bolje radne uvjete.

Dubrovnik Sport i rekreacija u Dubrovniku Uskoro nova sportsko-rekreativna zona, uređuje se park s igralištima

Detalje su predstavili zapovjednik JVP ''Dubrovački vatrogasci'' Stijepko Krilanović i tajnik Emilio Puljizević. Ovom su prigodom vatrogasci zahvalili gradonačelniku Mati Frankoviću, istaknuvši kako je jedan od rijetkih koji je pokazao interes za vatrogasce i probleme s kojima se susreću. ''Ono što smo obećali u predizbornoj kampanji to smo i odradili'', rekao je gradonačelnik Franković.

Donesena je i odluka o početku postupka javne nabave za novi vatrogasni brod. Naime, planira se nabavka polivalentnog plovila do 12 metara dužine, kojeg bi se prvenstveno koristilo za akcije vatrogasne postrojbe na moru, ali i kod promptnih intervencija u slučaju onečišćenja mora. Sredstva za kupnju ovog broda, kao i za njegov rad i održavanje, osigurat će se u proračunu Grada.

''Za sada nemamo adekvatnu brzinu reakcije za slučajeve požara na otocima i tu ovisimo o DVD-ovima. A ako većina ostalih obalnih gradova u Hrvatskoj može imati ovakav brod, onda može i Dubrovnik. Prioritet ovog broda je gašenje požara, ali može pomoći i u ostalim hitnim intervencijama'', naglasio je gradonačelnik Mato Franković.

Također je donesena i odluka o raspodjeli sredstava Turističke zajednice Grada Dubrovnika u iznosu od 150.000 kuna, kojima će se sufinancirati DVD-ovi koji rade na pripremi i unapređenju turističke sezona.

S obzirom na to da je svibanj mjesec zaštite od požara tim se povodom planira nabavka vatrogasnih aparata za gašenje početnih požara za domaćinstva na području Grada gdje je, s obzirom na požarno opterećenje i dostupnost objekata, otežano gašenje. Namjerava se nabaviti nešto više od tisuću komada aparata-sprejeva, a za početak će se podijeliti stanovnicima gradske jezgre, Gornjeg Konala i ulice Stjepana Cvijića. U ovu svrhu će se osigurati oko 200.000 kuna u gradskom proračunu, izvijestili su iz gradske uprave.

Stanovi Grad Dubrovnik Prva 43 POS-ova stana za mlade obitelji već kroz 18 mjeseci