Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
Sport i rekreacija u Dubrovniku

Uskoro nova sportsko-rekreativna zona, uređuje se park s igralištima

Dubrovnik
Foto: Grad Dubrovnik
Iznad dječjih igrališta ukupne površine 240,5 metara kvadratnih postavit će se tribine i klupe

U naselju Solitudu započeli su radovi na uređenju parka s dječjim i sportskim igralištem te prostorom za fitness na otvorenom. Kombiniranjem sadržaja namijenjenog svim dobnim skupinama ideja je stvoriti kvartovski rekreacijski park te tako pasivni gradski prostor prenamijeniti u zelenu zonu za sport i rekreaciju. 

Stanovi Grad Dubrovnik Prva 43 POS-ova stana za mlade obitelji već kroz 18 mjeseci

Izgradit će se potpuno novi teren za basket i vježbalište na otvorenom, dok će se postojeća dječja igrališta rekonstruirati i obogatiti novom opremom, vrtuljcima, trampolinima i toboganom. Iznad dječjih igrališta ukupne površine 240,5 metara kvadratnih postavit će se tribine i klupe. Površina vježbališta na otvorenom smještenog iznad dječjeg igrališta iznosi 126,60 metara kvadratnih, dok se igralište za basket nalazi na zapadnom dijelu obuhvata i prostire se na 100 m2. 

Planira se također uređenje pješačke komunikacije: staza i stuba po terenu u smisli umrežavanja prostora više igrališta u cjeloviti aktivni javni prostor dok će se čitava zona krajobrazno urediti autohtonim stablima i mediteranskim biljem te materijalima prilagođenim podneblju i lokaciji. Na hortikulturno uređene površine otpada 723 m2, a na pješačke staze 208,90 m2. Za pristup zoni planirao je pet ulaza. Kolni pristup je iz Riječke ulice. 

Investicija je vrijedna 1,1 milijun kuna s PDV-om, a što uključuje i nabavku potrebne sportske i dječje opreme, izvijestili su iz Grada Dubrovnika

vatrogasci Novi kolektivni ugovor Veće plaće, plaćeni prekovremeni i topli obrok za dubrovačke vatrogasce