Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
Novi kolektivni ugovor

Veće plaće, plaćeni prekovremeni i topli obrok za dubrovačke vatrogasce

vatrogasci
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
Interes Grada Dubrovnika je dobro opremljena javna vatrogasna postrojba s adekvatno plaćenim zaposlenicima - ističu

Na dnevnom redu 10. sjednice Gradskog vijeća zakazane za ponedjeljak, 9. travnja naći će se Prijedlog zaključka o prihvaćanju teksta Kolektivnog ugovora za zaposlene u Javnoj vatrogasnoj postrojbi 'Dubrovački vatrogasci', dobrovoljnim vatrogasnim društvima i Vatrogasnoj zajednici Grada Dubrovnika, a izvjestitelj u ovom predmetu bit će gradonačelnik Mato Franković.

Dubrovnik Kreće adaptacija i opremanje Dubrovnik dobiva još jedan gradski vrtić

- Interes Grada Dubrovnika je dobro opremljena javna vatrogasna postrojba s adekvatno plaćenim zaposlenicima, a prihvaćanjem te sklapanjem novog kolektivnog ugovora primanja dubrovačkih vatrogasaca korespondirat će s primanjima njihovih kolega u Zagrebu, Rijeci ili Splitu, odnosno njihova prava izjednačit će se s pravima zaposlenih u upravnim tijelima Grada Dubrovnika - kažu iz gradske uprave.

Osnovica za izračun plaće, primjerice, povećana je i iznosi 6.000 kuna, a neke od novina koje donosi novi kolektivni ugovor jesu i plaćanje pripravnosti, prekovremenog rada i toplog obroka. Sredstava za realizaciju prava reguliranih odredbama predloženog Kolektivnog ugovora osigurana su u proračunu Grada Dubrovnika.

Mato Franković Konferencija gradskih čelnika Mato Franković: Pročistač do lipnja 2018. godine, razmatra se nova lokacija za azil