Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
Kreće adaptacija i opremanje

Dubrovnik dobiva još jedan gradski vrtić

Dubrovnik
Foto: Grad Dubrovnik
Budući vrtić imat će kapacitet za smještaj tri vrtićke i jedne jasličke grupe uz zadovoljenje pedagoških standarda

Sklapanjem Ugovora o najmu objekta između Dječjih vrtića Dubrovnik i Družbe sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga stekli su se preduvjeti za otvaranje novog gradskog vrtića na području Mokošice. Radi se o objektu samostana sv. Vinka smještenog na adresi Put na more u Mokošici nedaleko od Nautičkog centra. Prostor je ukupne površine 1589 metara kvadratnih, od čega na objekt otpada 214 m2, dok površina okućnice iznosi  1375 m2.

Dubrovnik Gradonačelnik na turističkom sajmu ITB: 'Želimo zadovoljne građane i najbolje iskustvo Dubrovnika za sve naše goste'

Kako bi se postojeća građevina prenamijenila u objekt za smještaj djece predškolske dobi Grad Dubrovnik će putem svog Upravnog odjela za izgradnju i upravljanje projektima provesti funkcionalnu adaptaciju prostora, a budući vrtić imat će kapacitet za smještaj tri vrtićke i jedne jasličke grupe uz zadovoljenje pedagoških standarda. Nekretnina je posebno pogodna za objekt predškolskog odgoja jer raspolaže i prostranim dvorištem za igru i vanjske aktivnosti polaznika vrtića, priopćili su iz gradske uprave.

Nakon adaptacije i opremanja prostora, očekuje se da objekt bude spreman za rad početkom iduće pedagoške godine.  

Inače, samostan sv. Vinka u vlasništvu je Provincije navještenja Gospodinova iz Splita, a ugovor o najmu objekta sklopljen je 7. ožujka na razdoblje od 10 godina s odredbom da najamnina u iznosu 7.000 kuna mjesečno počinje teći tek danom početka rada dječjeg vrtića.

Most dr. Franje Tuđmana cesta Most Dr. Franja Tuđmana – Osojnik Projekt koji je 'na čekanju' više od 10 godina dobio građevinsku dozvolu