Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
cesta Most Dr. Franja Tuđmana – Osojnik

Projekt koji je 'na čekanju' više od 10 godina dobio građevinsku dozvolu

Most dr. Franje Tuđmana
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL
Sami početak gradnje očekuje se nakon provedenog postupka javne nabave u drugoj polovici 2018. godine

Projekt ceste na dionici Most dr. Franja Tuđmana do Pobrežja, odnosno ceste za Osojnik dobio je građevinsku dozvolu. Tako je zatvorena financijska konstrukcija, otklonjena i posljednja prepreka za realizaciju ovog važnog projekta u prometnoj infrastrukturi Grada Dubrovnika, koji je 'na čekanju' proveo više od 10 godina.

Lapadski ogranak Dubrovačkih knjižnica kvalitetnija usluga Nakon 16 godina otvoren Lapadski ogranak Dubrovačkih knjižnica

Naime, nadležni Upravni odjel za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje postupajući po zahtjevu novoformiranog Upravnog odjela za izgradnju i upravljanje projektima dana 28. veljače izdao je građevinsku dozvolu za izgradnju ceste od Mosta dr. Franja Tuđmana do ceste za Osojnik.

Sami početak gradnje očekuje se nakon provedenog postupka javne nabave u drugoj polovici 2018. godine. Za realizaciju navedene investicije Proračun Grada Dubrovnika za 2018. godinu nosi sredstava u iznosu 24 milijuna kuna te dodatnih 6 milijuna kuna za usklađenje imovinsko pravnih odnosa. Investicija je osim u prometnom smislu značajna i zbog stvaranja preduvjeta za urbanistički razvoj šireg područja Pobrežja, izvijestili su iz Dubrovnika.

Uz ishodovanje predmetne građevinske dozvole i nakon započinjanja dogradnje dječjeg vrtića Palčica, Upravni odjel za izgradnju i upravljanje projektima okreće se završetku postupka ishođenja građevinske dozvole za projekt rekonstrukcije i dogradnje Područne škole Montovjerna za čiju je realizaciju u proračunu osigurano 43 milijuna kuna.      

Mato Franković trogodišnji akcijski plan Predstavljen projekt 'Dubrovnik – Respect the City'