Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
kvalitetnija usluga

Nakon 16 godina otvoren Lapadski ogranak Dubrovačkih knjižnica

Lapadski ogranak Dubrovačkih knjižnica
1/8
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL
Prvo je opremljen prvi prostor od oko 50 kvadrata koji će za početak činiti Opće-posudbeni odjel, a nakon završetka svih radova tu će se smjestiti Odjel za djecu i mlade

Otvoren je Ogranak Lapad Narodne knjižnice Grad smješten u Atlant centru. Uz prigodni program otvorili su ga gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i ravnateljica Dubrovačkih knjižnica Vesna Čučić.

Mato Franković trogodišnji akcijski plan Predstavljen projekt 'Dubrovnik – Respect the City'

Otvorenje novog ogranka u sastavu Dubrovačkih knjižnica od iznimnog je značaja budući da će Ogranak Lapad ponovno biti u funkciji nakon 16 godina te na taj način obogatiti kulturnu ponudu Grada, a građanima omogućiti kvalitetniju uslugu i još bolju dostupnost knjižnične građe, izvijestili su iz Dubrovnika.

Za potrebe ponovnog ustrojenja Ogranka Grad Dubrovnik osigurao je Dubrovačkim knjižnicama ukupno 200 kvadrata raspoređenih u tri povezana prostora. Prvo je opremljen prvi prostor od oko 50 kvadrata koji će za početak činiti Opće-posudbeni odjel, a nakon završetka svih radova tu će se smjestiti Odjel za djecu i mlade. Do kraja 2018. godine očekuje se opremanje i useljenje u cjelokupni prostor.

Ogranak je prethodno djelovao u montažnom objektu u DOC-u, potom je preseljen u OŠ Lapad gdje je radio do kraja 2001. godine. Fond Ogranka Lapad od 2009. bio je pohranjen u pomoćnoj prostoriji Ogranka Mokošica.

dubrovnik podizanje standarda Grad Dubrovnik donirao vozilo Zavodu za hitnu medicinu