Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
Konferencija gradskih čelnika

Mato Franković: Pročistač do lipnja 2018. godine, razmatra se nova lokacija za azil

Mato Franković
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL
Na konferenciji je istaknuto i da će se početkom 2018. godine sanirati i kanalizacijski sustav povijesne jezgre

Na konferenciji za medije održanoj u ponedjeljak gradonačelnik Mato Franković i zamjenice Jelka Tepšić i Orlanda Tokić iznijeli su pregled stanja projekata u tijeku te ostalih aktivnosti gradske uprave u proteklom jednomjesečnom razdoblju.

"Otklonjene su sve prepreke po pitanju izgradnje pročistača za vodu", kazao je gradonačelnik Franković, dodavši kako će pročistač biti dovršen u roku koji je postavljen od strane ove gradske uprave, Uprave Vodovoda i izvođača radova, a to je lipanj 2018. godine.

Podsjetio je kako u su otklonjeni svi problemi na projektu groblja Dubac te da se radovi na gradilištu odvijaju prema definiranoj dinamici. Kazao je kako je nabavljeno 50 kućica za pse na Žarkovici, što je prvi dio od ukupno naručenih stotinu kućica. Najavio je kako će se uskoro izvesti sanacija ograda u azilu, ali i da se za gradnju gradskog skloništa za napuštene životinje razmatra nova adekvatna lokacija u Dubrovačkom primorju.

Istaknuto je također kako je pokrenut proces javne nabave za nadogradnju vrtića Palčica te je očekivano da će se s radovima krenuti u idućoj godini. Početkom 2018. godine sanirat će se i povijesni kanalizacijski sustav povijesne jezgre.

Gradski čelnici dali su pregled i drugih provedenih projekata poput novih dječjih igrališta u Mokošici, sanacije više cesta na području Gornjih sela, Trstenog i Orašca. Gradonačelnik Franković također je istaknuo  pronalazak prostora za pedijatrijsku ambulantu u Mokošici. Osim prostora površine 150 kvadrata, Grad će za potrebe pedijatra Domu zdravlja Dubrovnik dodijeliti i stan na korištenje. Rekao je i kako su krenuli kolektivni pregovori s djelatnicima u kulturi.

"Proračun Grada Dubrovnika za 2018. godinu, u čije se izradu kreće, bit će razvojan, obuhvaćat će velike projekte koji će se dogoditi u 2018. godini, a to su vrtić Palčica (11 milijuna kuna), Područna škola Montovjerna (35 milijuna kuna), Dom umirovljenika u Gružu (22 milijuna kuna)", zaključio je gradonačelnik, priopćili su iz Grada Dubrovnika.