Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Važna odluka o predškolskom odgoju

Grad financira boravak djece u vrtićima u okolnim mjestima

storyeditor/2024-07-11/PXL_110123_97730151.jpg
Foto: Damir Špehar/PIXSELL Gradske su vlasti u javnu proceduru uputile prijedlog izmjene odluke o podmirenju troškova predškolskog odgoja u Koprivnici

Gradske su vlasti u javnu proceduru uputile prijedlog izmjene odluke o podmirenju troškova predškolskog odgoja u Koprivnici.

Mijenja se zapravo samo jedan članak, i to dodavanjem nove stavke, ali riječ je o iznimno važnoj odluci. Prvi put, naime, Grad donosi odluku da će financirati smještaj koprivničkih mališana i u dječje vrtiće u drugim lokalnim jedinicama – općinama i gradovima.

– Odlukom se utvrđuje postupak ostvarivanja prava na pomoć za podmirenje troškova predškolskog odgoja i obrazovanja za djecu rane i predškolske dobi u iznosu od 171 euro mjesečno, ako dijete polazi dječji vrtić koji svoju djelatnost obavlja izvan područja Grada Koprivnice. Time se nastoji omogućiti sufinanciranje predškolske djelatnosti u dječjim vrtićima drugih osnivača, uz ispunjavanje propisanih uvjeta. To se odnosi na djecu koja polaze dječji vrtić koji svoju djelatnost obavlja izvan područja Grada Koprivnice, a koja nisu uspjela ostvariti upis u dječji vrtić čiji je osnivač Grad Koprivnica – ističu u Gradu.

Tako se u odluku dodaje novi članak koji glasi: "Pravo na pomoć za podmirenje troškova predškolskog odgoja i obrazovanja za djecu rane i predškolske dobi u iznosu od 171 euro mjesečno može ostvariti dijete koje nije uspjelo ostvariti upis u dječje vrtiće kojima je osnivač Grad Koprivnica, a upisano je u dječji vrtić koji svoju djelatnost obavlja izvan područja Grada Koprivnice". Pritom se nadležnom upravnom odjelu za društvene djelatnosti, uz ostale papire, dostavlja i dokaz da dijete nije ostvarilo upis u dječji vrtić čiji je osnivač Grad Koprivnica.

Grad i dječji vrtići na koje se odnosi ova odluka prije toga sklopit će ugovor o izravnom sufinanciranju dječjeg vrtića kojim će se regulirati međusobna prava i obveze. Sredstva za sufinanciranje troškova isplaćivat će se na račun dječjih vrtića u kojima su djeca ostvarila upis, zaključuju u koprivničkoj gradskoj upravi. Na koncu, još jedna velika vijest za predškolski odgoj na području Koprivnice: ovaj je tjedan počela gradnja najvećeg dječjeg vrtića na Bajeru vrijednog oko 6 milijuna eura.

storyeditor/2024-07-12/turizam09.jpg Potpore Osječko-baranjske županije vrijedne 159.600 eura Dodijeljeno 75 potpora za razvoj ruralnog turizma te eno i gastro ponude storyeditor/2024-07-12/zagrebacka_a_fo.jpg U Hrvatskoj se nesretnim slučajem utopi prosječno 80-ak osoba Iz Civilne zaštite Zagreb poručuju: Ljetujte odgovorno! storyeditor/2024-07-12/PXL_110724_117382965.jpg Natjecanje za svojevrsni ispit zrelosti i testiraje vještine, znanje i spretnost Mladi Slavonci ne odustaju od rada u poljoprivredi i obradi zemlje