Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Potpore Osječko-baranjske županije vrijedne 159.600 eura

Dodijeljeno 75 potpora za razvoj ruralnog turizma te eno i gastro ponude

storyeditor/2024-07-12/turizam09.jpg
1/2
Foto: OBŽ POTPORE su dodijeljene, a potpisani su i ugovori

I ove je godine Osječko-baranjska županija u svom proračunu osigurala značajna sredstva za potpore u turizmu te pozvala potencijalne korisnike da se jave na javne pozive. Do sada su završeni postupci po javnim pozivima za potpore za razvoj i unaprjeđenje ruralnog turizma, kao i za autohtonu eno i gastro ponudu, pa su proteklog tjedna potpisani ugovori. Pravo na potpore ukupne vrijednosti 159.600 eura ostvarilo je ukupno 75 korisnika.

– Vjerujem da će potpore biti značajan poticaj svima koji žele unaprijediti turističku ponudu u našoj županiji. Dio potpora odnosi se na infrastrukturne potrebe i projekte, a dio su potpore za razvoj eno i gastro ponude. Uvjeren sam da će i nakon ovih potpora, koje inače kontinuirano odobravamo na području Osječko-baranjske županije, razvoj turizma biti još snažniji, bolji i utjecajniji. Važno je istaknuti i brojne potpore Ministarstva turizma na koje pozivam djelatnike u turističkom sektoru da se svakako jave kako bismo mogli unaprijediti prije svega infrastrukturu. Naime, vidimo da u vezi sa smještajnim kapacitetima ima dosta prostora za napredak te ćemo im i ubuduće davati značajnu podršku, baš kao i u vezi s brojnim manifestacijama, gdje smo u proteklom razdoblju puno napravili – rekao je dožupan Josip Miletić.

POTPORE su dodijeljene, a potpisani su i ugovori
Foto: OBŽ POTPORE su dodijeljene, a potpisani su i ugovori

Županijska pročelnica Mirela Kalazić izrazila je zadovoljstvo zbog kontinuiranog rasta i razvoja turizma na području Osječko-baranjske županije, što potvrđuju i statistički podaci, kao i pozitivne povratne informacije gostiju. Istaknula je kako je još uvijek (do utroška sredstava) u tijeku Javni poziv za dodjelu potpora za organizaciju i sudjelovanje na manifestacijama koje su od značaja za razvoj turizma i predstavljanje turističkih potencijala županije.

Tvrtka EK PRO Popovac devetu je godinu u djelatnosti turizma. – Ove godine primjećujemo dosta novih gostiju iz istočnijih zemalja koji nam prije nisu dolazili, nego su većinom naši gosti bili iz Hrvatske. Radujemo se novim gostima, a vidimo da se oni jako raduju novim sadržajima kao što su bicikli. Drago nam je da je to prepoznala Županija te potiče takve projekte – kazala je Kristina Kotromanović, direktorica tvrtke.

storyeditor/2024-07-12/PXL_110724_117382965.jpg Natjecanje za svojevrsni ispit zrelosti i testiraje vještine, znanje i spretnost Mladi Slavonci ne odustaju od rada u poljoprivredi i obradi zemlje storyeditor/2024-07-14/vrtic.jpg Velika financijska ulaganja u predškolski odgoj Sva djeca upisana u vrtiće, kvaliteta boravka sve bolja storyeditor/2024-07-12/a_navodnjavanje_potpis_foto_anita_zeko.jpg Potpisan ugovor za izradu projekta Sustav Đolta II. faza navodnjavat će 240 hektara