Izbornik
Naslovnica Gradovi Slavonski Brod
Velika financijska ulaganja u predškolski odgoj

Sva djeca upisana u vrtiće, kvaliteta boravka sve bolja

storyeditor/2024-07-14/vrtic.jpg
Foto: Grad Slavonski Brod U 12 gradskih dječjih vrtića ukupno je upisano 1785 djece. Sva brodska djeca dobila su svoje mjesto u vrtiću

U 12 gradskih dječjih vrtića ukupno je upisano 1785 djece, što potvrđuje da su i ove godine sva brodska djeca u njima dobila svoje mjesto.

U gradskoj upravi ponosno ističu kako već godinama osiguravaju mogućnost upisa u dječje vrtiće sve djece s područja Slavonskog Broda. Kako bi se omogućila dodatna kvaliteta boravka, provođenja programa i usluga, osigurana su sredstva za gradnju novih vrtića te dogradnju, proširenje i opremanje postojećih. Riječ je o ukupno šest objekata. Gradnjom novog dječjeg vrtića "Svarožić" otvaraju se četiri jedinice, odnosno povećava se smještajni kapacitet za 72 mjesta, dok se gradnjom vrtića "Toporko" i "Rutvica" osiguravaju po tri vrtićke jedinice, odnosno po 52 mjesta u svakome.

Zbog velikog interesa za pohađanje sportskog vrtića "Palunko", Grad je pristupio proširenju smještajnih kapaciteta za 55 mjesta. Vrtić "Hlapić" također se proširuje, njegovim dovršetkom osigurat će se 80 mjesta, a dodatna sredstva za dogradnju i opremanje vrtića "Pčelica" i "Kosjenka" povećat će smještajne kapacitete za 140 mjesta. Dovršetkom svih radova, smještajni kapaciteti povećat će se za 451 mjesto, odnosno 24 vrtićke jedinice.

Slavonski Brod jedan je od rijetkih gradova koji ulaže velika financijska sredstva u predškolski odgoj te gradnjom i dogradnjom dječjih vrtića nastoji zadovoljiti odredbe državnog pedagoškog standarda. Svi su vrtići energetski obnovljeni te moderno uređeni i opremljeni kako bi se djeci i djelatnicima omogućilo ugodno i poticajno okruženje.

storyeditor/2024-07-12/ugovori.jpg Uređenje i gradnja sportskih objekata Boban potpisao još 18 ugovora u sklopu projekta '100 sportskih' storyeditor/2024-07-12/Potpis_ugovora_Sala_Nasice_2.jpg Kašuba je istaknuo kako Našice i Šal'a imaju niz poveznica U Slovačkoj potpisana Povelja prijateljstva između Našica i Šal'e storyeditor/2024-07-12/folklorijada_1.jpg Sudjelovalo je 45 mališana, a svi kapaciteti popunjeni su u samo dva dana Kad plešu u trenirci i tenisicama, to za djecu nije folklorna proba nego fora