Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Uređenje i gradnja sportskih objekata

Boban potpisao još 18 ugovora u sklopu projekta '100 sportskih'

storyeditor/2024-07-12/ugovori.jpg
1/2
Foto: SDŽ NOVIM ugovorima Splitsko-dalmatinska županija financira 58 objekata, a za još devet sredstva će biti osigurana rebalansom proračuna na jesen
Do sada je Županija financirala 58 sportskih objekata, a župan Blaženko Boban izjavio je kako očekuje da ih u svibnju iduće godine bude 100

Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban potpisao je ugovore s gradonačelnicima gradova i načelnicima općina u okviru programa "100 sportskih" za uređenje i gradnju sportskih objekata na području Splitsko-dalmatinske županije.

Djecu okupiti na terenima

Boban je podsjetio kako je ovaj tjedan popunjen aktivnostima vezanim za javne pozive u sklopu projekta Pravo misto. Dodao je kako je cilj Splitsko-dalmatinske županije pomoći gradnju ukupno 100 sportskih objekata u gradovima i općinama na svom području.

– Današnjom podjelom ugovora došli smo do 58 financiranih objekata, s tim da ih ima još devet kojima će na jesen po novom rebalansu biti osigurana sredstva. Ukupna je vrijednost ovih 18 projekata za koje smo danas potpisali ugovore 234 tisuće eura, a maksimalna suma je 20 tisuća eura po projektu. Do sada smo ukupno u '100 sportskih' uložili 636 tisuća eura u nadi da ćemo do petog mjeseca iduće godine doći do broja 100. Zahvaljujem svim gradonačelnicima i načelnicima jer bez njihovih ideja i sredstava ne bismo mogli sami odraditi ovaj program. Želimo da ta igrališta budu prostor na kojima će se okupljati djeca i mladi. Naravno, radimo i veće infrastrukturne projekte u sportu, poput terena u Zagvozdu – izjavio je župan Boban i dodao kako se ovim projektom nastoji motivirati djecu i mlade da se okupljaju na adekvatnim i uređenim sportskim terenima. Župan je istaknuo kako je riječ o demografskoj i socijalnoj mjeri.

– Ove projekte ćemo 2024. godine financirati s oko 370 tisuća eura, a do sada smo osigurali već 635 tisuća eura. Mislimo da će se ukupan iznos projekta '100 sportskih' premašiti milijun i pol eura – naveo je Boban,

Zamjenik župana Stipe Čogelja osvrnuo se na Europske sveučilišne igre koje će se kod nas održati 2028. godine.

– To je velika prilika za gradnju sportske infrastrukture diljem županije. Siguran sam da ćemo uz pomoć naše Vlade obnoviti postojeću infrastrukturu i podići je na veću razinu te da ćemo sagraditi i nove objekte. Tako i našim građanima pružamo veće mogućnosti za bolji i zdraviji život – izjavio je Čogelja.

Zadovoljni načelnici

Načelnici i gradonačelnici gradova i općina u županiji bili su iznimno zadovoljni odobrenim sredstvima. Načelnik Općine Cista Provo Božo Čubić izrazio je podršku ovome i sličnim projektima.

– Samo naprijed! Dvorane i igrališta puno znače u našim malim mjestima. Mladost u tome uživa i to cijeni. Raduje me što tu provode vrijeme jer se puno kvalitetnije živi kad imamo takvu infrastrukturu. Puna podrška Županiji na tom i na svim projektima koje provodite. Sve ovo su projekti demografskih mjera koji nama puno znače – smatra Čubić.

Gradonačelnik Vrgorca Mile Erceg rekao je kako je Vrgorac prijavio projekt dvorane "Dom sportova, Davor Jović – junak Domovinskog rata".

– Već smo dobili sredstva Ministarstva turizma i sporta, a sada i Županije. Nadam se da će se ovaj projekt uskoro realizirati –rekao je Erceg.

storyeditor/2024-07-12/folklorijada_1.jpg Sudjelovalo je 45 mališana, a svi kapaciteti popunjeni su u samo dva dana Kad plešu u trenirci i tenisicama, to za djecu nije folklorna proba nego fora storyeditor/2024-07-12/bjelovar_ul_matije_g_fo.jpg Radovi nikad veći i nikad opsežniji u Bjelovaru Radovi u Ulici Matije Gupca za nove priključke i sanaciju ceste storyeditor/2024-07-15/ilustracija_LJETOUVG.jpg Ljeto u Velikoj Gorici ispunjeno je bogatim programom Tijekom srpnja i kolovoza zabava na 'Buš-Kušu', a u rujnu na Flying Dishu