Izbornik
Naslovnica Gradovi Velika Gorica
Ljeto u Velikoj Gorici ispunjeno je bogatim programom

Tijekom srpnja i kolovoza zabava na 'Buš-Kušu', a u rujnu na Flying Dishu

storyeditor/2024-07-15/ilustracija_LJETOUVG.jpg
Foto: Grad Velika Gorica ISPUNJEN PROGRAM Na rasporedu su i Student Alpe Adria formula, izložba pasa VG Trophy...

Ljeto u Velikoj Gorici ispunjeno je događajima i manifestacijama koje će se održati tijekom srpnja, kolovoza i rujna. Gradonačelnik Krešimir Ačkar ističe kako se posljednjih nekoliko godina znatno ulaže kako bi društvene aktivnosti i život naših sugrađana bili na jednoj zavidnoj razini.

– Stoga će u ovom ljetnom razdoblju naši građani, bez obzira na dob i interes, naći svoje zadovoljstvo. Mislim da su novi programi koji su započeti u našem gradu pun pogodak i pozivam našu Turističku zajednicu da i dalje bude kreativna u osmišljavanju sadržaja za naše sugrađane – rekao je.

Krajem tjedna održan je 23. Međunarodni festival folklora na kojem uz domaćine FA Turopolje nastupale su i Bugarska, Kosovo, Sjeverna Makedonija, ali i folkloraši iz Hrvatske. Ovaj festival dugi niz godina promiče očuvanje i prezentaciju tradicionalne glazbe i plesa različitih kultura. Također na gradskom bazenu odvija se Ljetni dječji kamp, kao i razni programi Pučkog učilišta koji su uglavnom vezani za kinoprojekcije u dvorani.

U Buševcu se tijekom srpnja i kolovoza održava popularna ljetna manifestacija "Buš-Kuš" u kojoj uz odličnu gastro ponudu i dobru zabavu možete uživati u filmskim projekcijama na otvorenom. Sve se odvija u Etno zadruzi Buševec. Središnji događaj u kolovozu je Formula Student Alpe Adria na koji stiže čak 60 timova iz cijeloga svijeta. Sve će se odvijati od 20. kolovoza, a u gradu će boraviti više od tisuću mladih inovatora. I ovoga puta kamp će biti smješten u Kurilovcu. Ovo natjecanje omogućuje studentima inženjerstva da se isprobaju u dizajnu, konstrukciji, testiranju i utrkivanju prototipova automobila pružajući im priliku za primjenu teorijskog znanja u praksi.

I rujan će biti pun događanja. Već prvi vikend počinje nacionalna izložba pasa VG Trophy, a vikend nakon toga Žirovina, Oldtimer show te Flying Dish festival koji će obogatiti kulturnu ponudu grada. Manifestacija potiče društvenu interakciju stvarajući prostor za uživanje u hrani, piću i glazbi.

Bit će to nešto potpuno novo i neviđeno u našem gradu. Festival nudi šest tematskih kućica s hranom i pićem, imat ćemo DJ i live svirke raznih glazbenih žanrova. Osmišljen je tako da će pružiti zabavu za odrasle, ali i naše najmlađe sugrađane. 

storyeditor/2024-07-11/aglomeracija_1.jpg Kroničan manjak radne snage na gradilištu Aglomeracija će biti dovršena u rujnu, zadnje cijevi polažu se u Varaždinskoj storyeditor/2024-07-14/djeca_-_kamp.jpeg Ljetne dječje aktivnosti u Slavonskom Brodu Od nogometa i plivanja do animacije i programiranja storyeditor/2024-07-12/a_hitna_foto_kristijan_toplak.jpg Vozači hitne i saniteta godišnje naprave više od 1,2 milijuna kilometara Županija kupila pet novih vozila za sanitetski prijevoz