Izbornik
Naslovnica Gradovi Slavonski Brod
Ljetne dječje aktivnosti u Slavonskom Brodu

Od nogometa i plivanja do animacije i programiranja

storyeditor/2024-07-14/djeca_-_kamp.jpeg
Foto: Grad Slavonski Brod Uz sportski sadržaj, djeca imaju priliku sudjelovati u aktivnostima kao što su planinarenje i radionice iz područja programiranja

"Kad škola prođe, Brodski ljetni kamp dođe!", poznati je slogan popularnog ljetnog kampa koji i ove godine 7. put zajednički organiziraju Ustanova za gospodarenje športskim objektima i Grad Slavonski Brod. Cilj je kampa omogućiti djeci aktivno provođenje slobodnog vremena sudjelovanjem ponajprije u sportsko-edukativnim sadržajima.

Uz velik izbor sportskog sadržaja (plivanje, nogomet, gimnastika, atletika, elementarne i štafetne igre, kuglanje, stolni tenis), djeca imaju priliku sudjelovati u novim aktivnostima kao što su planinarenje i radionice iz područja programiranja. Kamp je dodatno obogaćen posjetima kulturnim znamenitostima poput muzeja, kuće Brlić, knjižnice itd.

Izvrsna je to prilika za sve roditelje koji žele svojoj djeci pružiti tjedan ispunjen zabavom, sportom i prilagođenim edukativnim radionicama na kojima će razvijati i socijalne vještine.

Osim navedenoga, Grad se ponosi i dugogodišnjom provedbom programa Ljeto u Brodu, koji obiluje besplatnim sportskim aktivnostima i radionicama iz područja STEM-a, kreativnosti i umjetnosti. Program je namijenjen školarcima, a neke od zanimljivih aktivnosti koje vrijedi izdvojiti su tečajevi kajaka i kanua, kuglanja i plesa, radionice animiranog filma, virtualne stvarnosti, filmski maratoni i druge.

U suradnji s gradskom Zajednicom sportskih udruga, Zajednicom tehničke kulture i Klubom podvodnih aktivnosti Marsonia, program je osmišljen tako da svako dijete, prema svojim sklonostima, pronađe nešto što mu se najviše sviđa.

storyeditor/2024-07-05/a_vrtic_mikleus_foto_kristijan_toplak.jpg virovitičko-podravska županija U Mikleušu počela gradnja novog dječjeg vrtića za 32 mališana storyeditor/2024-07-05/bjelovar_b_dom_fo.jpg OBNOVA PROČELJA Lani su svi domovi u Bjelovaru bili iznajmljeni 478 puta, a ove godine 218 storyeditor/2024-07-05/20240705_171705.jpg Nova vizura ulice u srcu grada Nova zelena oaza u Ribarskoj ulici u Osijeku