Izbornik
Naslovnica Gradovi Bjelovar
OBNOVA PROČELJA

Lani su svi domovi u Bjelovaru bili iznajmljeni 478 puta, a ove godine 218

storyeditor/2024-07-05/bjelovar_b_dom_fo.jpg
Foto: Grad Bjelovar U tijeku su radovi na obnovi pročelja mjesnog domu u Velikom Korenovu
Nakon kompletnih unutarnjih radova u tijeku su radovi na obnovi pročelja mjesnog doma u Velikom Korenovu

U tijeku su radovi na obnovi pročelja mjesnog doma u Velikom Korenovu. Radovi obuhvaćaju izradu termofasade, ugradnju ograde na balkonu, postavu vanjskih kamenih klupčica na prozorima i druge povezane radove. Putem postupka javne nabave ugovoren je izvođač radova – bjelovarski obrt Graditeljstvo interijeri Lovrić, a vrijednost ugovorenih radova je 37.481,25 eura. Zamjenik bjelovarskog gradonačelnika Igor Brajdić sa suradnicima i u pratnji predstavnika izvođača radova te Matea Kunića, predsjednika Mjesnog odbora Veliko Korenovo, obišao je radove na mjesnom domu.

– Obnavljamo dom u Velikom Korenovu koji je samo mali dio slagalice onoga kako Bjelovar izgleda danas. Osobno sam šokiran koliko se toga napravilo. U 2023. godini svi su domovi u Bjelovaru bili iznajmljeni 478 puta. Do sada u 2024. bili su iznajmljeni 218 puta. Dom u Velikom Korenovu je 2019. godine bio iznajmljen 19 puta, a danas je iznajmljen 11 puta. Prošle godine stavili smo stolariju, ugradili klime, obnovili interijer i taj se dom sada lijepo iznajmljuje. Zaista mi je zbog toga drago – poručuje zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić.

Nakon doma u Velikom Korenovu na jesen obnavljat će se dom u Trojstvenom Markovcu u vrijednosti od 240 tisuća eura, a najavljena je i cjelokupna obnova doma u Novoseljanima. Mateo Kunić, predsjednik Mjesnog odbora Veliko Korenovo, pojasnio je kolika je važnost ovog doma za mještane.

– Mještanima Velikog Korenova ovaj dom jako puno znači za nekakve proslave, ali i karmine. Sjećam se 2019. godine kada sam postao predsjednik Mjesnog odbora, tada je dom bio derutan, unutra su bili potrgani stolci i klupe. U razgovoru s Gradom Bjelovarom došli smo do zaključka da dom ipak ne ispunjava uvjete za energetsku obnovu i da se prijavi na EU projekte pa smo dogovorili da će obnova biti u fazama. Tako smo 2019. godine uredili interijer, poslije toga smo stavili stolariju i klime te je ovo završni dio koji se najviše vidi. U nekoj budućnosti ostalo je da se plinske peći zamijene centralnim grijanjem – kaže Mateo Kunić. 

storyeditor/2024-07-05/bj_a_skola_fo.jpg Konačan prijelaz svih bjelovarskih osnovnih škola na jednosmjensku nastavu Gradi se škola za 700 učenika prema najmodernijim standardima storyeditor/2024-06-28/bj_a_fo.jpeg Na Komedijafest dolaze gosti iz Srbije, Bosne i Hercegovine Bjelovarčane očekuju glazba, filmovi, radionice i program za djecu osigurana dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi BJELOVAR Osigurana dodatna sredstva za ukupno 55 pomoćnika u nastavi