Izbornik
Naslovnica Gradovi Bjelovar
Na Komedijafest dolaze gosti iz Srbije, Bosne i Hercegovine

Bjelovarčane očekuju glazba, filmovi, radionice i program za djecu

storyeditor/2024-06-28/bj_a_fo.jpeg
1/3
Foto: Bjelovar PROJEKCIJE FILMOVA u sklopu ljetnog kina održavat će se do 28. kolovoza, a pripremljeno je 10 filmova
Program Bjelovarskog kulturnog ljeta otvorila je Jazzica u Domu kulture, nastavlja se izložbama u Gradskom muzeju Bjelovar, a održat će se i sedma po redu razglednica Zajednice udruga u kulturi Grada Bjelovara

Kraj lipnja u Bjelovaru označava i početak Bjelovarskog kulturnog ljeta i tradicionalnog festivala Jazzice.

– Terezijana je završila, a odmah nakon Terezijane slijedi nova manifestacija i idemo s novim sadržajima za naše građane. Možemo najaviti Bjelovarsko kulturno ljeto od 1. srpnja pa sve do Dana grada, praktički tri mjeseca. Puno je sadržaja i kulturnih događanja, a održava se u Boho parku. Ove godine bit će 21 koncert te desetak koncerata u sklopu programa kulturne baštine, a u kojem će nastupiti naši KUD-ovi. Tu je i 10 filmova, šest filmova u sklopu Ljetnog kina, predstave, radionice, komedija fest, čitaonice, igraonice, obiteljske zabavne igre, književni susreti, putopisna predavanje, izložbe te Jazzica kao šlag na tori – najavio je gradonačelnik Dario Hrebak.

Dva kviza

Jazzica je otvorila program Bjelovarskog kulturnog ljeta u Domu kulture, a organizator Tvrtko Hopek više je nego zadovoljan.

– Nastupili su Borna Šercar feat. LADO, Bruno Mičetić Trio, bend Suton koji je okupljen iz cijele regije, a predstavili su svoj album prvijenac za koji su već dobili nagrade. U nedjelju 30. lipnja nastupila je Giipuja, istarski jazz sastav koji tradicionalne elemente prenosi u suvremeni jazz. Organizator je Grad Bjelovar uz potporu Ministarstva kulture – poručuje Tvrtko Hopek.

Nakon Jazzice nastavlja se ostatak programa Bjelovarskog ljeta, između ostalog i u Gradskom muzeju Bjelovar u kojem će se održati dvije blic izložbe koje će biti postavljene na pozornici atrija. Prva će biti 4. srpnja "Hladno oružje", druga će biti 8. kolovoza i bit će vezana uz Provansu. Održat će se i dva klasična kviza u atriju.

Kulturni program Zajednice udruga u kulturi Grada Bjelovara predstavio je Boris Abramović.

KULTURNO LJETO, kažu organizatori, trajat će do Dana grada i puno je sadržaja i kulturnih događanja
Foto: Bjelovar KULTURNO LJETO, kažu organizatori, trajat će do Dana grada i puno je sadržaja i kulturnih događanja

– Ispred Zajednice udruga u kulturi Grada Bjelovara njezine će članice tijekom Bjelovarskog kulturnog ljeta predstaviti ukupno 15 programa. To su Zajednica Mađara Grada Bjelovara, Športsko-plesni klub "H-8", Bjelovarske mažoretkinje, Vijeće ogranka Matice hrvatske Bjelovar, Vox Feminae, KUD Bjelovar, Likovno udruženje Bjelovar, HORKUD Golub, Puhački orkestar, Češka obec, Bjelovarski slavuji fakini i Matica umirovljenika Bjelovar. Istaknuo bih da ćemo 5. srpnja od 19 sati imati sedmu po redu razglednicu Zajednice udruga u kulturi Grada Bjelovara. To je program s najviše izvođača jer će se na tom programu predstaviti gotovo sve naše članice – naveo je Boris Abramović.

Brojna događanja održat će se i u sklopu Narodne knjižnice Petar Preradović gdje će za djecu biti dostupne čitaonice i igraonice subotom, tečajevi za djecu i jedan književni susret u srpnju. Za odrasle su pripremili predavanja, projekcije filmova i izložbe. Na raznovrstan program pozvao je i Centar za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar.

– Organizirat ćemo radionice za djecu. Najviše se baziramo na djeci od 1. do 4. razreda, a imamo i detektivski tjedan. Ponavljamo neke popularne stvari od prošle godine, ali uvodimo i neke nove. Za sve ćemo uzimati predbilježbe, a djeca će moći oslikavati i Boho park, a tu je i detektivski tjedan – poručuje ravnateljica CUK-a Ivana Hrpalo.

Glumačke radionice

Bjelovarsko kazalište također će sudjelovati svojim programom kroz glumačke radionice, dok će najupečatljiviji biti Komedija fest koji će ove godine biti fantastičan.

– Svake godine želimo sve bolje i bolje i trudimo se napraviti sve bolje u ovom gradu. Dolaze nam gosti iz Srbije, Bosne i Hercegovine i naše najbolje amaterske komedije. Imat ćete prilike vidjeti devet izvrsnih predstava – poručuje predsjednica Bjelovarskog kazališta Margareta Maja Fabičević.

Održat će se i ljetno kino, a projekcije filmova počinju 3. srpnja, a završavaju 28. kolovoza. Stoga, ne propustite posjetiti Boho park jer posjetitelje očekuju mnogobrojne drame, komedije, satire, trileri i dokumentarci. Pripremljeno je ukupno deset filmova koji će se prikazivati srijedom i nedjeljom od 21 sat.

Prva smjena brodskih osnovnoškolaca završila je svoje ljetovanje u Starom Gradu na otoku Hvaru Nezaboravni trenuci Prva skupina učenika završila ljetovanje na otoku Hvaru U sklopu projekta "Moja kućica, moja slobodica" u Domu za odrasle osobe Borova otvorene su četiri stambene jedinice organiziranog stanovanja Dom Borova Otvorene četiri stambene jedinice za 20 korisnika storyeditor/2024-06-28/IMG_20240627_090956.jpg Svečanost održana u Svetoj Nedelji Obilježen Dan hrvatskih branitelja Zagrebačke županije