Izbornik
Naslovnica Gradovi Hvar 33 pregleda
Velika ulaganja

Grad Hvar prvi po izdvajanjima za kulturu u Hrvatskoj

Hvar
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Iz grada pojašnjavaju kako se taj novac ulaže u izložbe, tiskanja knjiga, donacije udrugama u kulturi, održavanja Hvarskih ljetnih priredaba, održavanja spomenika kulture te za razne druga manifestacije tijekom godine

Prema podacima objavljenima u tekstu portala gradonačelnik.hr, Grad Hvar i ove je godine na prvom mjestu prema postotku sredstava koja se i gradskog proračuna izdvajaju za kulturu, priopćili su na stranicama Grada Hvara. - Kao i godinu ranije, uz Hvar i Dubrovnik, koji su već etablirani po svojim kulturnim manifestacijama i festivalima, prvih deset gradova koji su najviše izdvojili za kulturu čine uglavnom mali i srednji gradovi. (…)-, objavljeno je na stranicama gradske uprave.

Hvar je, naime, za kulturu u 2015. godini izdvojio gotovo četvrtinu proračuna – 23,70 posto (8.617.557 kuna). Iz gradske uprave gradonačelnika Rina Budrovića pojašnjavaju kako se taj novac ulaže u izložbe, tiskanja knjiga, donacije udrugama u kulturi, održavanja Hvarskih ljetnih priredaba, održavanja spomenika kulture te za razne druga manifestacije tijekom godine.

- U prošloj godini Hvar je za kulturu izdvojio čak 43,5 posto, ili 2.610.817 kuna više sredstava nego godinu ranije. Najveći dio tog povećanja, kažu u Gradu Hvaru, odnosi se na dodatna ulaganja na zgradi Arsenal s kazalištem, te za nabavku digitalizirane kino opreme za ljetno kino u prostoru spomenika kulture - stoji u tekstu portala gradonačelnik.hr.