Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Donesen plan upravljanja nekretninama

Grad ima 13 stanova, 29 garaža, 10 domova i poslovne zgrade

Foto: Robert Mihaljević
Prodaje se zgrada u središtu Koprivnice

Koprivničke vlasti usvojile su godišnji plan upravljanja nekretninama u gradskom vlasništvu, prema kojem se neke pripremaju za prodaju do kraja godine.

Koprivničkim učenicima stigla vrijedna donacija Edukacijski roboti za osnovne škole

Grad ima 13 stanova: 11 koriste najmoprimci sa zaštićenom najamninom, jedan kadrovski stan koriste najmoprimci sa slobodno ugovorenom najamninom, a jedan je prazan i namijenjen je za privremeno korištenje osobi čiji je stan ili kuća onesposobljen za redovitu upotrebu. Pojedine poslovne zgrade i prostori ugovorom su dani na upravljanje i održavanje trgovačkim društvima u vlasništvu Grada i ustanovama kojima je Grad osnivač: Komunalcu, Enteru, Kampusu, Muzeju, Turističkoj zajednici, Pučkom učilištu, Glazbenoj školi. Temeljem Odluke o davanju na upravljanje nekretnina, tri poslovna prostora – na Trgu bana Josipa Jelačića 7, zgrada na Florijanskom trgu i poslovni prostor br. 15 u Ulici Ivana Generalića – dana su na upravljanje Komunalcu.

Poslovna zgrada u samome središtu grada – između Zrinskog i Jelačićeva trga – prodavat će se javnim natječajem. Prodaja je već bila oglašena, ali interesa nije bilo s obzirom na stanje građevine i zaštitu konzervatora.

Njemački RWE postao stopostotni vlasnik plinskih tvrtki Novac od prodaje plinskog biznisa Grad ulaže u gradnju nove škole

Grad u vlasništvu ima deset društvenih domova na područjima prigradskih naselja koje uglavnom koriste vijeća mjesnih odbora i brojne udruge građana za različite aktivnosti. Koprivnica, prema planu upravljanja nekretninama, vlasnica je 29 garaža koje se nalaze u tri niza na Trgu podravskih heroja. Garaže se daju u zakup javnim natječajem. U zakupu je 11 garaža, a 18 ih je i dalje slobodno za zakup.