Izbornik
Naslovnica Gradovi Kutina
Predali ključeve novog automobila vrijednog 27 tisuća eura

Grad Kutina kupio novo vozilo ispostavi Doma za starije i nemoćne

storyeditor/2024-06-24/kutina_b_slager_donacija_vozila.jpg
Foto: Grad Kutina Vozilo će služiti Domu za starije i nemoćne Ispostava Kutina za prijevoz korisnika, namirnica te dostavu općenito, što će uvelike olakšati rad ove ustanove

Gradonačelnik Zlatko Babić predao je ravnateljici Doma za starije i nemoćne osobe Sisak, Ružici Čakširan, ključeve novog automobila vrijednog 27 tisuća eura koji će se koristiti za rad Ispostave Doma u Kutini. Primopredaji ključeva uz gradonačelnika Zlatka Babića, zamjenicu Ivanu Grdić, predsjednika Gradskog vijeća Grada Kutine Nebojšu Čovića i pročelnika Ivana Crnca nazočili su dožupan Mihael Jurić, ravnateljica DZ-a Kutina Sanja Habek i župnik Vladimir Hren, koji je uz molitvu blagoslovio novi automobil, ali i korisnike i djelatnike Doma za starije i nemoćne Ispostava Kutina.

– Nakon što je Grad Kutina financirao uređenje okoliša i djelomično nabavu opreme, danas smo dodijelili ključeve vozila koje će služiti Domu za starije i nemoćne Ispostava Kutina za prijevoz korisnika, namirnica te dostavu općenito, što će uvelike olakšati rad ove ustanove. Grad Kutina stoji na raspolaganju za svu pomoć kako bi Dom za starije i nemoćne imao standard kakav korisnici ovog doma i zaslužuju – istaknuo je gradonačelnik Zlatko Babić.

Dom za starije osobe u Kutini otvoren je u siječnju ove godine, a njegovi kapaciteti već su popunjeni – Dom može primiti 45 korisnika u 8 jednokrevetnih, 17 dvokrevetnih i 1 trokrevetnoj sobi. Otvaranje Doma za starije osobe u Kutini najznačajniji je projekt Sisačko-moslavačke županije u Moslavini u posljednjih 30 godina. Dom će, najavljeno je, uskoro pružati i uslugu dnevnog boravka za sve one starije sugrađane koji nisu smješteni u njemu, ali žele koristiti uslugu prehrane ili dolaziti na druženja u njegove prostore. 

 

storyeditor/2024-06-24/MZA1.jpg Prijedlog rebalansa proračuna Međimurske županije Nova mjera – sufinanciranje boravka u domovima za starije storyeditor/2024-06-19/Veleuciliste.jpg Veleučilište Nikola Tesla ove jeseni uvodi novi studij U Lici jedinstveni studij Poduzetništvo u turizmu storyeditor/2024-06-21/Skola.jpg Velika obljetnica 65. rođendan OŠ Ivana Mažuranića: Sinergija koja daje rezultate