Izbornik
Naslovnica Županije Ličko-senjska
Veleučilište Nikola Tesla ove jeseni uvodi novi studij

U Lici jedinstveni studij Poduzetništvo u turizmu

storyeditor/2024-06-19/Veleuciliste.jpg
Foto: Ličko-senjska županija ZAVRŠENIM obrazovanjem studenti će stjecati akademski naziv magistar ekonomije, a trajanje studija je dva semestra

Veleučilište Nikola Tesla u Gospiću ove jeseni uvodi diplomski studij Poduzetništvo u turizmu, nakon kojeg će studenti steći akademski naziv magistar ekonomije. Program ovog specijalističkog programa predstavili su čelni ljudi Veleučilišta; dekanica dr. sc. Vlatka Ružić te predavači dr. sc. Branislav Šutić i dr. sc. Joso Vrkljan. Istaknuto je da će studij biti jedinstven u Hrvatskoj jer se ističe fokusom na konkretne, praktične vještine i znanja, razvijen prema zahtjevima tržišta i poslodavaca. Svaki kolegij sadrži primjenjivu komponentu i goste predavače iz prakse, s ciljem da studenti postanu izravno korisni zaposlenici.

– Ovo je vrlo važno ne samo za Veleučilište kao instituciju, već i cijeli kraj, Gospić i Ličko-senjsku županiju. Uz ovaj studij možemo obrazovati studente da u Gospiću dobiju visoku stručnu spremu, što su dosad mogli isključivo negdje izvan Like. Završenim obrazovanjem studenti će stjecati akademski naziv magistar ekonomije, a trajanje studija je dva semestra i iznosi 125 ECTS bodova – kazala je dekanica V. Ružić.

Ličko-senjski župan Ernest Petry zahvalio je svim sudionicima koji su radili na uspostavi novog studija.

– Uložen je veliki trud dekanice Ružić i profesora Šutića, kao i Vlade RH, jer bez nje definitivno ne bismo uspjeli realizirati sve zacrtane ciljeve. Kako je dekanica i rekla, Veleučilište treba biti "živo tkivo" koje će se prilagođavati potrebama tržišta, rada i edukacije. Zahvaljujem i Josi Vrkljanu, predavaču na Veleučilištu, koji je sa mnom dogovarao i koordinirao u suradnji s Veleučilištem gradnju novog studentskog doma, te puno drugih projekata – kazao je župan Petry. Program studija traje dvije godine, a ove akademske godine mogu se upisati osobe sa završenim prijediplomskim studijem iz ekonomije ili srodnih znanosti, uz polaganje razlikovnih ispita.

storyeditor/2024-06-24/magas_3.jpg Državna tajnica Dunja Magaš na sastanku u Županiji Bespovratna sredstva za digitalizaciju procedure izrade prostornih planova storyeditor/2024-06-24/novska_a_slager_investicije_konferencija__2_.jpg Jednako je važno ulagati u kvalitetu života, rekla je Kušmiš Novska je od malog mjesta postala hub i središte gaming industrije storyeditor/2024-06-19/sdz_1.jpg Javiti se mogu čak i korisnici lokalnih i državnih poticaja Javni poziv za sufinanciranje ugradnje solara i dizalica topline