Izbornik
Naslovnica Gradovi Trilj
Program unapređenja stanovanja

Grad osigurao 400.000 kuna za sufinanciranje građevinskih dozvola

Foto: Grad Trilj
Ovim programom nadovezali smo se na mjere koje provodi Splitsko-dalmatinska županija, jer nam je želja da mladi ljudi, ne samo da ostaju u našem kraju, već i da se vraćaju u triljski kraj i ovdje grade svoje domove i obitelji, istaknuo je triljski gradonačelnik Ivan Šipić

Gradonačelnik Trilja Ivan Šipić objavio je Javni natječaj za podnošenje prijava za dodjelu bespovratnih sredstava iz proračuna Grada Trilja za 2020. godinu, temeljem Programa unapređenja stanovanja.

3D-3LJ Trilj dobio svoju aplikaciju: Namijenjena je domaćim i inozemnim posjetiteljima

- Cilj programa je potaknuti građane na rješavanje stambenog pitanja radi demografske obnove i povećanja broja stanovništva. Ovim programom nadovezali smo se na mjere koje provodi Splitsko-dalmatinska županija, jer nam je želja da mladi ljudi, ne samo da ostaju u našem kraju, već i da se vraćaju u triljski kraj i ovdje grade svoje domove i obitelji - istaknuo je gradonačelnik.

Prijavitelji na Javni natječaj mogu biti državljani/ke Republike Hrvatske do navršene 45-e godine života, s ishođenim pravovaljanim aktom o građenju na prostoru bilo kojeg triljskog naselja. Bespovratna financijska sredstva u iznosu do 25 tisuća kuna dodjeljivat će se za sufinanciranje troškova ishođenja građevinske dozvole za izgradnju novog stambenog objekta, a do 20 tisuća kuna za rekonstrukciju, nadogradnju i/ili proširenje postojećeg stambenog objekta čiji je krajnji cilj poboljšanje uvjeta stanovanja. Prijave na Javni natječaj za 2020. godinu moguće su do 31. siječnja 2021. godine.

Ivan Šipić: Na prostoru Cetinke niče Novi Trilj

‘Prošle godine u proračunu Grada Trilja bilo je osigurano 370 tisuća kuna, zahvaljujući kojima smo sufinancirali izdavanje 15 građevinskih dozvola. Ove godine osigurali smo 400 tisuća kuna za tu namjenu, a ukoliko bude potrebe rebalansom proračuna osigurat ćemo i dodatna sredstva. Na Javni poziv mogu se javiti svi oni koji će od 1. siječnja do 31. prosinca 2020. godine ishodovati građevinsku dozvolu za gradnju ili dogradnju svoje kuće ili stana’, kazao je gradonačelnik.