Izbornik
Naslovnica Gradovi Trilj
3D-3LJ

Trilj dobio svoju aplikaciju: Namijenjena je domaćim i inozemnim posjetiteljima

Foto: Pixabay
Korisnicima nudi edukativne i interaktivne sadržaje poput informacija o povijesti arheoloških istraživanja i lokaliteta Tilurij, istraženoj logorskoj arhitekturi, pokretnim nalazima i muzejskim eksponatima koji su proizišli iz istraživanja te povijesti, viziji i misiji Muzej triljskog kraja

Zahvaljujući potpori Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Grada Trilja realiziran je projekt dvojezične mobilna aplikacija 3D-3LJ – Muzej triljskog kraja i Tilurium za android operacijski sustav.

9. dječji festival 'Mali Trilj' ULAZNICE PO CIJENI OD 10 KUNA Uskoro počinje deveti dječji festival 'Mali Trilj'

Aplikacija je razvijena u suradnji Muzeja triljskog kraja i Odsjeka za arheologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a prezentira i promovira djelatnost Muzeja te rezultate dvodesetljetnih sustavnih arheoloških istraživanja rimskog legijskog logora Tilurij u selu Gardun kod Trilja.

Aplikacija je namijenjena domaćim i inozemnim, sadašnjim i budućim posjetiteljima Muzeja i lokaliteta te prilagođena interesima svih dobnih skupina. Korisnicima nudi edukativne i interaktivne sadržaje poput informacija o povijesti arheoloških istraživanja i lokaliteta Tilurij, istraženoj logorskoj arhitekturi, pokretnim nalazima i muzejskim eksponatima koji su proizišli iz istraživanja te povijesti, viziji i misiji Muzej triljskog kraja.

Aplikacija sadrži i interaktivnu edukativnu igru za najmlađe, ali i za sve druge buduće korisnike, priopćili su iz Grada.