Izbornik
Naslovnica Gradovi Samobor
Do kraja akademske godine mjesečno će studenti umjesto dosadašnjih 1000 dobivati 1200 kuna

Grad podijelio 480.000 kuna vrijedne stipendije

Foto: Grad Samobor
Među stipendistima su Janja Sušić i Sandra Mahović

Ugovore o stipendiranju s Gradom su u prostorijama POU Samobor potpisali studenti koji su u skladu s propisanim uvjetima ostvarili pravo na gradsku stipendiju.

Stipendije su dodijeljene na temelju kriterija izvrsnosti i socioekonomskog statusa, a dodjeljuju se i studentima glazbe, za što je u gradskom proračunu osigurano 480.000 kn. Iznosi mjesečnih stipendija podignuti su s 1000 na 1200 kuna.

– Čestitam svima koji su u skladu s uvjetima ostvarili pravo na stipendiju Grada Samobora, neka vam to bude dodatna motivacija kako biste sve svoje studentske obveze odrađivali s maksimalnim trudom uz najbolje rezultate kao i do sada. Ove godine povećali smo iznos stipendija s 1000 na 1200 kuna, jer smatramo da se uvijek isplati ulagati u obrazovanje mladih i vrijednih ljudi – poručio je studentima zamjenik samoborske gradonačelnice Petar Burić.

Među stipendistima je Janja Sušić, studentica psihologije, koja je prvi prvi put dobila gradsku stipendiju.

– Stipendija je kruna mog obrazovanja, dosta sam se trudila tijekom svih pet godina studiranja i sretna sam što sam uspjela dobiti gradsku stipendiju. Novac će mi biti od velike pomoći, a uložit ću ga u potrebe obrazovanja jer nakon fakulteta planiram upisati dodatnu edukaciju u obliku psihoterapijskog pravca – rekla je studentica psihologije Janja Sučić. Ova svojevrsna gradska potpora obradovala je sve studente, a novac će, kažu, utrošiti promišljeno, odnosno u neophodnu “opremu” za studiranje, poput knjiga, skripta, novih računala...

– Dobiti stipendiju za mene je velika čast i zadovoljstvo, jer mali broj studenata ima taj privilegij, posebno za izvrsnost. Planiram studijsko putovanje i kupnju novog računala pa će mi novac od stipendije dobro doći – rekla je Sandra Mahović, studentica druge godine diplomskog studija na Grafičkom fakultetu u Zagrebu.

Održana još jedna sjednica Dječjeg gradskog vijeća Grada Kutine Mali vijećnici “lobirali” za opremljenija i sigurnija dječja igrališta UPUĆEN POZIV Nakon dvije godine u Kutinu se opet vraća Uskrsni sajam Radovi napreduju Raskopane terase na koprivničkom Zrinskom trgu