Izbornik
Naslovnica Gradovi Kutina
UPUĆEN POZIV

Nakon dvije godine u Kutinu se opet vraća Uskrsni sajam

Foto: Grad Kutina
Na Sajmu u srijedu 13. travnja sudjeluju škole, vrtići, udruge i gradske ustanove. Zajedno su pripremili bogati program

U Kutinu se ponovno vraća Uskrsni sajam, nakon dvogodišnje pauze uzrokovane pandemijom koronavirusa.

Uskrsni sajam bit će u srijedu 13. travnja na Trgu dr. Franje Tuđmana u Kutini od 10 do 14 sati, a najavile su ga na tiskovnoj konferenciji predsjednica odbora “Kutina Grad prijatelj djece” Martina Prochazka Kovačić i zamjenica direktorice Turističkog ureda grada Kutine Tena Katić.

– Koordinacijski odbor “Kutina Grad prijatelj djece” u suradnji s Turističkom zajednicom grada Kutine nakon dvije godine stanke uslijed pandemije koronavirusa organizira Uskrsni sajam koji će biti ispunjen bogatim programom i aktivnostima s ciljem podizanja kvalitete života djece u gradu. Podizanje kvalitete života Uskrsni sajam će se održati u srijedu od 10 do 14 sati na središnjem gradskom trgu dr. Franje Tuđmana. Na Uskrsnom sajmu svoje kreativne radove izložit će ustanove i udruge Grada Kutine, bit će postavljena izložba likovnih radova djece osnovnih škola i vrtića, a program će dodatno obogatiti prvi glazbeni nastup benda Mateki iz OŠ Mate Lovraka i bend Osnovne škole Vladimira Vidrića. Uz glazbeni repertoar održat će se i tradicionalne uskrsne igre (kotrljanje pisanica i nošenje pisanica u žlici) pod vodstvom Slavice Moslavac te nastup dramske skupine KRID – istaknula je Martina Prochazka Kovačić, uputivši poziv svima koji mogu da dođu u srijedu na Trg dr. Franje Tuđmana te svojim dolaskom podrže svojevrsnu kreativnost djece, učenika i članova kutinskih udruga te trud djelatnika gradskih ustanova.

– Na Sajmu će biti 13 izlagača i čak 16 štandova na kojima će se po simboličnoj cijeni prodavati razni kreativni radovi, a prikupljena sredstva prilog su ustanovama i udrugama koje su sudjelovale i dale svoj doprinos ovoj tradicionalnoj manifestaciji – dodala je Prochazka Kovačić.

Tijekom Sajma vrtićanci će kredom oslikavati pločnik Trga uskrsnim motivima. Slijedi zanimljivo ljeto Uz to, kako je najavila i Tena Katić, Uskrsni sajam započinje sezonu manifestacija na području Kutine.

Radovi napreduju Raskopane terase na koprivničkom Zrinskom trgu Nastavlja se tradicija u Koprivnici – Ususret Uskrsu s porukom mira Izložba megapisanica u parku otvorena do 24. travnja U KOPRIVNICI Gradi se sedam novih objekata u poslovnim zonama Dravska i Radnička

– Prva manifestacija koja nam dolazi nakon Sajma je tradicionalna biciklijada “Dan planeta Zemlje na biciklu po Moslavini”, koja se održava 23. i 24. travnja, a nakon toga i festival vina MoslaVina koji će se održati 27. i 28. svibnja. Očekuje nas zanimljivo ljeto puno sadržaja, kreativnih aktivnosti i manifestacija u našem gradu i Moslavini gdje su svi dobrodošli – istaknula je Tena Katić, zamjenica direktorice Turističkog ureda grada Kutine.