Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Nastavlja se tradicija u Koprivnici – Ususret Uskrsu s porukom mira

Izložba megapisanica u parku otvorena do 24. travnja

Foto: Grad Koprivnica
Oslikali su ih podravski slikari naive, a šalju poruku mira u Ukrajinu u Kijev

U koprivničkom gradskom parku, pokraj paviljona, otvorena je 13. izložba velikih pisanica Ususret Uskrsu.

Pisanice koje su oslikali podravski slikari naive građani će moći razgledati do 24. travnja. Izložba je uspješno realizirana u suradnji Koprivničko-križevačke županije, Grada Koprivnice, Turističke zajednice županije i koprivničkoga Komunalca, a posebna zahvala ide umjetnicima, naglasila je pomoćnica direktora TZ-a županije Kristina Sočev.

Zahvalu svim svojim podravskim kolegama, kao i onima koji su pisanice počeli oslikavati diljem zemlje, iskazao je slikar Zlatko Štrfiček.

– Lijepo je da su nas i drugi počeli kopirati. Međutim, mi ostajemo vjerni sebi, našoj naivi na koju smo jako ponosni – naglasio je Štrfiček. Izložbom i novom lokacijom u gradskom parku zadovoljan je i gradonačelnik Mišel Jakšić koji naglašava da će u toj prigodnoj uskrsnoj i proljetnoj izložbi najviše uživati mališani.

– Zaista je lijepo znati da mnogo ljudi voli slikati i podržava projekt pisanica, zbog čega smo i prepoznati izvan granica Hrvatske. U ovo uskrsno vrijeme neka nam to bude zrnce optimizma kad se u duhu vjere i tradicije volimo okupiti i družiti – rekao je Jakšić. Izložbu megapisanica svečano je otvorio župan Darko Koren.

– Ove je godine pisanica trebala biti u Kijevu u Ukrajini. Na žalost, ne možemo transportirati nijednu od njih u Kijev pa neka ova izložba bude poruka mira, apel za prestanak rata i podrška narodu Ukrajine. Možemo samo zamisliti da se ova izložba održava u Kijevu. Neka to bude poveznica i poruka mira, vjere, ljubavi i tolerancije odaslana iz naše Koprivnice – poručio je tom prigodom župan Darko Koren.

U KOPRIVNICI Gradi se sedam novih objekata u poslovnim zonama Dravska i Radnička KVALITETAN SPORTSKI SADRŽAJ NK Prugovo dobio nogometno igralište s umjetnom travom Za umirovljenike s mirovinama nižima od 2500 kuna Grad Imotski i ove će godine isplatiti uskrsnice umirovljenicima