Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
KVALITETAN SPORTSKI SADRŽAJ

NK Prugovo dobio nogometno igralište s umjetnom travom

1/3
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
Općina Klis u Dalamtinskoj zagori sagradila je nogometni teren kojem samo Poljud može parirati, a uloženo je 5,7 milijuna kuna od čega je 4,3 milijuna bespovratnih sredstava, a ostatak su sredstva Općine Klis

Dalmatinska zagora dobila je vrhunsko nogometno igralište! Otvoreno je u petak u Prugovu na području općine Klis koja ga je obnovila i suvremeno uredila zahvaljujući sredstvima povučenim iz europskih fondova.

Napravljeno je novo nogometno igralište s umjetnom travom pa su nogometaši NK Prugova dobili teren kojem samo Poljud može parirati.

Udio Općine 15 posto

– Ulaganja na području Dalmatinske zagore duplo su vrednija od ulaganja u razvijena područja. Ovim projektom osigurali smo kvalitetan sportski sadržaj za našu djecu. Derutno i propalo nogometno igralište dobilo je novi sjaj – rekao je Jakov Vetma, načelnik Općine Klis.

Vrijednost projekta ‘Obnovom brownfielda do sportske renesanse – uređenje igrališta u Prugovu’ je 5,7 milijuna kuna, od čega je 4,3 milijuna kuna bespovratnih sredstava, a oko 15 posto financirala je sama Općina Klis.

– Nogometni klub Prugovo prije nekoliko je godina dao inicijativu da se napravi igralište na mjestu gdje je ono bilo nekoć davno, a zapušteno je, zaraslo u raslinje, derutno i ružno. Nalazi se neposredno uz državnu cestu za Muć i Drniš i do 90-ih su ondje igrali nogometaši Prugova. Mi smo pripremili projektnu dokumentaciju, aplicirali na fondove, dobili sredstva i sad smo sagradili igralište – kaže Vetma koji se nada da će novi stadion biti na korist svih žitelja Dalmatinske zagore.

– Sanjali smo dan kada ćemo otvoriti novo, obnovljeno igralište i konačno smo to dočekali. Nekada je teško naći prave riječi kako bismo dočarali emocije. Gradnja ovog igrališta putokaz je svima koji imaju ideju, cilj i san da ustraju u tome jer se snovi ostvaruju onima koji vjeruju u sebe i svoj rad. Nogomet je u Prugovu uvijek bio omiljeni sport, a sada imamo priliku izgraditi klub koji će biti na ponos svih nas te će biti prepoznat po kvalitetnom radu u odličnim uvjetima.

Na travnjaku prva djeca  

Ovdje naš posao ne staje, i dalje nastavljamo raditi na poboljšanju infrastrukture jer u budućnosti želimo postaviti reflektore i montažne tribine – poručio je predsjednik NK Prugovo Matko Sarić.

On je bio ustrajan u vjeri da je moguće na mjestu nekadašnjeg igrališta, koje je duboko obraslo u korov, napraviti novo i dobio je čast zajedno s Vetmom prerezati vrpcu i igralište proglasiti otvorenim.

Travnjak su prvo isprobala djeca iz NK Prugova, iz Centra za autizam i udruge osoba s intelektualnim teškoćama Zvono, a teren će koristiti i djeca iz obližnjih vrtića i škola te djeca iz udruga, sigurno njih više od 400.

Za umirovljenike s mirovinama nižima od 2500 kuna Grad Imotski i ove će godine isplatiti uskrsnice umirovljenicima CRVENI KRIŽ Imotski je privremeni dom za tri obitelji iz Ukrajine Natjecanje za najspremnijeg hrvatskog policajca Trasa 4. Memorijala Šimo Đamić i na đakovačkom području