Izbornik
Naslovnica Gradovi
Potpisan ugovor s tvrtkom Football Smart International d.o.o.

Grad prodao dionice HNK Šibenik

Foto: Grad Šibenik
Tvrtka je uplatila iznos od 3 milijuna kn kao sredstvo osiguranja te 651 tisuću kuna kao preostali iznos kupoprodajne cijene za 297.056 dionica HNK Šibenik

Gradonačelnik Željko Burić i direktor tvrtke Football Smart International Eduardo Fernando Zapata Sierra potpisali su ugovor o prodaji i prijenosu dionica Hrvatskog nogometnog kluba Šibenik.

SJEĆANJA NA ŽRTVE VUKOVARA I ŠKABRNJE Lampaši u obliku Vukovarskog vodotornja

Raspisan javni poziv

Grad Šibenik je, podsjetimo, raspisao Javni poziv za prikupljanje ponuda za kupnju dionica Hrvatskog nogometnog kluba Šibenik. u vlasništvu Grada Šibenika, a po njegovu okončanju utvrđeno je da je najpovoljnija ponuda tvrtke Football Smart International sa sjedištem u Zagrebu koju je potom usvojilo Gradsko vijeće grada Šibenika na svojoj sjednici u rujnu 2020. godine, izvijestili su iz šibenske gradske uprave.

– Tvrtka Football Smart International, sukladno uvjetima javnog natječaja, uplatila je iznos od 3 milijuna kuna kao sredstvo osiguranja te 651 tisuću kuna kao preostali iznos kupoprodajne cijene za 297.056 dionica HNK Šibenik. Iznos od 100 tisuća kuna uplaćen je ranije kao preduvjet za sudjelovanje u natječajnom postupku. Ugovorom je definirano da je kupac upoznat sa stanjem sportskih objekata na koje šibenski prvoligaš ima pravo korištenja te da stanje prihvaća, a Grad Šibenik nema obavezu tekućeg ni investicijskog održavanja sportskih objekata na koja HNK Šibenik ima pravo korištenja.

Tvrđava sv. Mihovila U Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića održan je prvi sastanak fokus-grupe Projektom FORTITUDE Šibenik dobiva novu turističku rutu

Također, kupac se ugovorom obvezao omogućiti da HNK Šibenik, u svakom trenutku po posebnom pozivu, stavi Gradu Šibeniku, gradskoj tvrtki ili ustanovi na raspolaganje sportske objekte za njihove potrebe.

U formalnoj proceduri preuzimanja kluba potrebno je steći suglasnost Ministarstva turizma i sporta - Povjerenstva za profesionalne sportske klubove na potpisani ugovor.

Podizanje kvalitete kluba

Prigodom potpisivanja ugovora predstavnici tvrtke Football Smart International iskazali su zadovoljstvo okončanjem postupka, kao i želju da što prije započnu s radom na podizanju kvalitete kluba, izvijestili su iz šibenske gradske uprave.