Izbornik
Naslovnica Gradovi Samobor
SAMOBOR

Grad sufinancira kastraciju i sterilizaciju pasa i mačaka

Foto: Duško Marušić/PIXSELL
Jedan vlasnik može zatražiti financiranje zahvata za jednu životinju godišnje

Grad Samobor izdvojio je 6700 eura za financiranje i sufinanciranje kastracije, sterilizacije i mikročipiranje pasa i mačaka. Sve nezaposlene osobe, osobe s invaliditetom, umirovljenici i hrvatski branitelji iz Domovinskog rata mogu tako besplatno označiti pse mikročipom ili obaviti kastraciju, odnosno sterilizaciju svojih pasa i mačaka. Jedan vlasnik može zatražiti financiranje zahvata za jednu životinju godišnje.

Vlasnici pasa i mačaka dužni su prije zahvata dostaviti u Grad potrebnu dokumentaciju; zahtjev, potvrdu o prebivalištu na području grada, odrezak mirovine za prethodni mjesec, iznos mirovine odnosno ostalih primanja koji ne smije prelaziti iznos od 358,48 € ili presliku potvrde od Zavoda za zapošljavanje kojom dokazuje da je podnositelj zahtjeva prijavljen na Zavodu za zapošljavanje najmanje šest mjeseci od predaje zahtjeva i kako ne prima naknadu veću od 358,48 € mjesečno ili kopiju rješenja kojim se dokazuje postojanje ukupno priznatog invaliditeta od 80 posto na više ili kopiju rješenja/potvrde kojim se potvrđuje kako osoba ima status hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata.

Zahvati se obavljaju isključivo u Veterinarskoj ambulanti Maza. Svi ostali vlasnici kućnih ljubimaca mogu se prijaviti za sufinanciranje u iznosu do 50 posto troška, a maksimalno do iznosa: kastracija mačaka 13,50 eura, kastracija psa 20,00 €, sterilizacija malih ženki pasa do 12 kg 40,00 €, sterilizacija srednjih ženki pasa od 13-21 kg 45,00 €, sterilizacija velikih ženki pasa preko 22 kg 50,00 € te sterilizacija mačaka 20,00 €, dok će ostatak snositi vlasnik životinje, a cijene su s uračunatim PDV-om. Zahvati koji se sufinanciraju mogu se obaviti na tri lokacije u gradu Samoboru, u specijalističkoj veterinarskoj praksi Dogtor, veterinarskoj ambulanti Maza ili u veterinarskoj stanici Samobor. Za više informacija o sufinanciranju zahvata potrebno je obratiti se osobno u navedene objekte. Zahtjevi se zaprimaju sve do 31. prosinca 2023. godine, odnosno do utrošenja osiguranih financijskih sredstava.

ISTRAŽIVANJE U SAMOBORU Alkohol redovito konzumira oko 26% srednjoškolaca SAMOBOR Oko 105.000 eura za uskrsnice najranjivijim skupinama građana PRIPREME U TIJEKU Sraka, Sudec, Princ i Fiškal od petka vode Slobodnu fašničku republiku