Izbornik
Naslovnica Gradovi Novska
POTPISAN UGOVOR

Grade se Centar za cjeloživotno obrazovanje i Dnevni centar za starije

Centar za cjeloživotno obrazovnja Novska
Foto: Novska
Centar cjeloživotnog obrazovanja uključivat će poslovne prostore, novi galerijski prostor, dva depoa za zbirke...

Potpisan je ugovor za izgradnju Centra za cjeloživotno obrazovanje, vrijednog pet milijuna eura, koji će se nalaziti pored Srednje škole Novska. Centar će graditi domaća tvrtka Venka Gradnja, koja je kao najpovoljniji ponuditelj posao dobila na javnom natječaju.

Centar cjeloživotnog obrazovanja uključivat će niz prostora koji će proširiti dostupnost programa Pučkoga otvorenog učilišta i kapacitete Katoličke osnovne škole.

– Zgrada se nadovezuje na postojeću Srednju školu Novska, dvoranu i prostore koji su sada dani Katoličkoj OŠ u Novskoj. Dobit ćemo tako nove poslovne prostore, novi galerijski prostor, dva depoa za zbirke i prostor za Pučko otvoreno učilište gdje će moći provoditi nove programe obrazovanja. Na dio novog prostora proširit ćemo Katoličku OŠ – rekla je gradonačelnica Novske Marija Kušmiš.

I urbanistički je značaj projekta jer je potpisan ugovor i za novu cestu od Srednje škole do Hercegovačke ulice koja je spojna cesta s naseljem Uklade te će stvoriti novu urbanističku os u Novskoj.

Početkom srpnja potpisan je i ugovor za dogradnju Dnevnog centra za starije osobe čime se osigurava dodatni kapacitet za smještaj 41 starije osobe. Riječ je o smještaju starijih osoba koje su potpuno funkcionalno ovisne o pomoći druge osobe i čije se potrebe ne mogu zadovoljiti na razini kuće ili lokalne zajednice. Centar će pružati i usluge pomoći u kući, poludnevnog i cjelodnevnog boravka, skrb za starije osobe za vrijeme spriječenosti njegovatelja i usluge savjetovanja, psihosocijalnog savjetovanja i psihosocijalne podrške. 

storyeditor/2024-07-20/novska_a_slager_foto_tomislav_koran__2_.jpg Potpore su koristili roditelji za ukupno 37 djece Novska za treće dijete daje 10.000 eura potpore roditeljima storyeditor/2024-06-24/novska_b_slager_gaming_kamp.jpg IZRADA VIDEOIGARA Ljetni gaming kamp za djecu ponovno u Novskoj u srpnju i kolovozu storyeditor/2024-06-24/novska_a_slager_investicije_konferencija__2_.jpg Jednako je važno ulagati u kvalitetu života, rekla je Kušmiš Novska je od malog mjesta postala hub i središte gaming industrije