Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Radovi na obnovi infrastrukture na području cijeloga grada

Grade se ceste, nogostupi, parkirališta, dječja igrališta, uređuje groblje...

1/2
Foto: Branimir Bradarić
Gradonačelnik Ivan Bosančić obišao je novouređeno parkiralište i radove na groblju

U Vinkovcima će 2019. godina ostati zabilježena kao godina tijekom koje se radilo na sve strane kada je riječ o raznim gradskim infrastrukturnim projektima. Gradile su se i obnavljale ceste, nogostupi, parkirališta, dječja igrališta… Napravljeno je puno toga što Vinkovcima, kao gradu, daje ljepši i uređeniji izgled, ali i građanima donosi dodatnu kvalitetu življenja. U svemu tome pomogli su i vremenski uvjeti zbog kojih su se radovi mogli izvoditi bukvalno do posljednjeg dana prošle godine.

Najveći investicijski zamah u povijesti U 2020. u Koprivnici počinju radovi vrijedni 600 milijuna kn

Vrijeme išlo na ruku

Pomoglo je to da se kraju privedu i radovi na uređenju parkirališta koje se nalazi iza zgrade Zavoda za zapošljavanje koje je bilo u lošem stanju. Po završetku planiranih radova ovo parkiralište dobilo je 30 parkirališnih mjesta te jedno mjesto za vozilo osoba s invaliditetom. Novouređeno parkiralište obišao je i gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić, sa suradnicima, koji je rekao da je u ovaj projekt uloženo 240 tisuća kuna. Podsjetio je na to da je parkiralište bilo u izrazito lošem stanju te da se u njega nije ulagalo od Domovinskog rata.

– Ovaj prostor mnogi građani, ali i gosti našeg grada koriste i tijekom održavanja svih naših manifestacija te je ovo parkiralište zaslužilo da bude na jednom visokom nivou. Uređenje ovoga parkirališta početak je uređenja ovoga dijela grada jer ćemo uskoro krenuti u obnovu kolnika i pješačkih staza – rekao je Bosančić.

Gradonačelnik je obišao i radove koji se obavljaju na vinkovačkom groblju i oko njega gdje je 2018. godine završena ograda kojom je groblje kompletno zatvoreno. Do kraja prošle godine na groblju su se provodili radovi koji će dovesti do toga da zasja u novom ruhu. Prema Bosančićevim riječima, umjesto dosadašnjeg starog i ispucalog betona postavljaju se nove kamene ploče ispred mrtvačnice zbog kojih će vinkovačko groblje biti još ljepše i pristupačnije. Riječ je o investiciji većoj od 200 tisuća kuna.

Božić i Nova godina Prijam za vinkovačke gospodarstvenike

– Uređen je prostor ispred mrtvačnice i nadam se da će sada, osim što će biti ugodnije oku, svim našim građanima biti pristupačnije. Iako je i sada dovoljno lijepo, na groblju i njegovu izgledu treba i dalje raditi. Ovo je dosta zahtjevna investicija jer je trebalo uskladiti održavanje pokopa s radovima i zato se ispričavamo svima onima koji su tijekom ovog razdoblja polazili na ispraćaje svojih pokojnika iz kapelice, a ne iz mrtvačnice – rekao je Bosančić.

Za ugodnije korištenje

Istaknuo je da se radi na prostoru cijeloga grada i da je zato nekada teško završiti radove u najkraćem mogućem vremenu.

– Ipak, imamo jedan određeni tempo u kojem sve to rješavamo i želja nam je da svi javni prostori u našem gradu dobiju novi izgled koji će biti ugodniji za korištenje i na dobrobit svih naših građana – zaključio je Bosančić.