Izbornik
Naslovnica Gradovi Jastrebarsko
Završavaju se brojni projekti kojima ne smeta ni kriza uzrokovana epidemijom

Gradi se moderan rotor, polažu se cijevi i asfaltiraju prometnice

1/3
Foto: Grad Jastrebarsko
U punom je jeku i rekonstrukcija raskrižja Trešnjevka – raskrižje državnih cesta DC1 i DC310 u Jastrebarskom, na ulazu u grad iz smjera Karlovca, gdje se gradi moderan rotor s javnom rasvjetom i pješačkim stazama

Jastrebarsko je već dugi niz godina veliko gradilište. Završavaju se i provode projekti kojima ne smeta ni trenutačna kriza uzrokovana epidemijom.

Očekuje se povećanje broja posjetitelja, predviđa se da će ih biti najmanje 9000 Perivoj dvorca Erdödy dobiva novi moderan paviljon od 55 kvadrata

Završetak u kolovozu

– U punom je jeku sanacija prometnica po brojnim jaskanskim naseljima i ulicama, koja se izvodi po fazama nakon završetka svih radova na izvedbi nove vodnokomunalne infrastrukture u sklopu 170 milijuna vrijednog projekta EU "Naša voda, naša budućnost". Trenutačno se tako izvode radovi na asfaltiranju prometnica u naseljima Domagović i donje Izimje, kao i pripremni radovi za asfaltiranje Kolodvorske i Ulice bana Tome Erdödyja Bakača. Završetak tih radova očekuje se tijekom kolovoza, čime će biti asfaltirano ukupno oko 23 kilometra prometnica, od čega su za gotovo 18 kilometara osigurana dodatna sredstva iz proračuna Grada Jastrebarskog. Navedene su ulice zatvorene za sav promet, osim za vozila stanara i interventna vozila, a do završetka radova mole se svi građani za strpljenje i poštovanje nove prometne regulacije – kažu u Gradu.

Na gradilištima u drugim naseljima, koja su dio aglomeracije Jastrebarsko, poput Donje i Gornje Reke, Novaka Petrovinskih i Volavja, radovi se i dalje izvode po planu. Polažu se kanalizacijske cijevi, izvode priključci i ugrađuju okna, nakon čega će i u tim naseljima slijediti sanacija i asfaltiranje prometnica. Također, u Zagrebačkoj ulici gradilište je otvoreno sredinom svibnja te je dosad položeno oko 200 metara cijevi, izvedeno je osam revizijskih okana i 14 kućnih priključaka. U tijeku je i gradnja pristupnog puta na području između Cvetkovića i Čabdina, a za potrebe vozila budućem gradilištu uređaja za pročišćavanje otpadnih voda.

POreč Narodni trg dobio novi asfalt i signalizaciju

– U Gospodarskoj zoni Jalševac, površine 354,3 hektara, koja slovi kao jedna od najvećih gospodarskih zona u Hrvatskoj, u kojoj posluje 25 gospodarskih subjekata s oko 1000 zaposlenih, početkom ovog mjeseca počela je gradnja prometnica ukupne površine od 10.713 četvornih metara. Gradnja obuhvaća i izvođenje sustava kanalizacije i vodoopskrbe, postavljanje javne rasvjete, izvedbu elektroenergetskih vodova i DTK kanalizacije te zelenu infrastrukturu. Ulaganja u komunalnu infrastrukturu poput ovih te razni poticaji poput oslobođenja i olakšica od komunalnog doprinosa i komunalne naknade primjer su samo nekih od aktivnosti kojima Grad Jastrebarsko kontinuirano radi na privlačenju novih investitora i daljnjem gospodarskom razvoju – napominju u Gradu i dodaju da je u punom jeku i rekonstrukcija raskrižja Trešnjevka – raskrižje državnih cesta DC1 i DC310 u Jastrebarskom, na ulazu u grad iz smjera Karlovca, gdje se gradi moderan rotor s javnom rasvjetom i pješačkim stazama. Državna cesta DC1 zatvorena je stoga za sav promet, a vozila se preusmjeravaju na alternativne dionice.

U Gradu kažu da je 72 posto neto iznosa financirano sredstvima Europske unije Projekt od 170 milijuna kuna završava uređenjem i asfaltiranjem prometnica

Ljepši ulaz u grad

– Upravo zato mole se svi korisnici Državne ceste DC1 koji se ne zaustavljaju u Jastrebarskom da za obilazak primarno koriste autocestu A1, a da navedene alternativne dionice kroz Jastrebarsko koriste samo ako je to zaista potrebno. Također, svi vozači mole se da prilagode brzinu i povećaju opreznost radi sigurnosti svih sudionika u prometu. Investitor su Hrvatske ceste, a radovi se planiraju završiti u roku od pet mjeseci. Izvedbom novog kružnog toka bitno će se podići razina sigurnosti svih sudionika u prometu, a samim time Jaska će dobiti ljepši i moderniji ulaz u grad – poručuju u Gradskoj upravi.