Izbornik
Naslovnica Gradovi Jastrebarsko
PROJEKT "NAŠA VODA, NAŠA BUDUĆNOST"

Gradi se pročistač vrijedan 44 mil. kuna

Foto: Grad Jastrebarsko
Po završetku, Jastrebarsko će dobiti moderan uređaj za pročišćavanje otpadnih voda koji je koncipiran na trećem stupnju pročišćavanja otpadnih voda primjenom tehnologije sekvencijalnog šaržnog bazena za biološko pročišćavanje i aerobne stabilizacije mulja

Uređaj za pročišćavanje otpadnih voda u Jastrebarskom gradi se u sklopu projekta "Naša voda, naša budućnost", usmjerenog na dodatno podizanje kvalitete jaskanske vode kroz unapređenje planiranja i spremanja zaliha pitke vode te povećanje razine zaštite okoliša.

PRIZNANJE ZA SLUŽENJE VJERNICIMA Srebrna medalja vlč. Gojislavu Kovačiću

Dosad su, kažu u Gradu, odrađeni instalaterski i fasaderski radovi, a kreće se i sa strojarskim radovima na grijanju i hlađenju na upravnoj zgradi, čime se taj objekt privodi kraju. Na zgradi dehidracije mulja dovršeni su radovi žbukanja unutarnjih zidova, a također u tijeku su fasaderski radovi te priprema za završene radove na podovima kako bi se uskoro krenulo s ugradnjom opreme.

U tijeku su i armirano-betonski radovi na zidovima SBR bazena – najvećem objektu uređaja za pročišćavanje otpadnih voda koji bi trebali biti završeni do kraja svibnja. Pokrenuti su i radovi na dodatnim dvama objektima, a to su ispusni kolektor te objekt mehaničkog tretmana koji je ujedno i najdublji objekt te najugroženiji nestabilnim vremenskim uvjetima.

Po završetku, Jastrebarsko će dobiti moderan uređaj za pročišćavanje otpadnih voda koji je koncipiran na trećem stupnju pročišćavanja otpadnih voda primjenom tehnologije sekvencijalnog šaržnog bazena za biološko pročišćavanje i aerobne stabilizacije mulja. Ukupna vrijednost radova iznosi 43,7 milijuna kuna s uključenim PDV-om, a ova investicija dio je 170 milijuna kuna vrijednog europskog projekta izgradnje sustava vodoopskrbe, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Jastrebarsko.

Voda je jedan od najvažnijih i najdragocjenijih resursa i zato se prema njoj treba odnositi pažljivo i odgovorno, napominju u Gradu poznatom po kvaliteti i čistoći vode te po čuvanju tog bogatstva.