Izbornik
Naslovnica Gradovi Jastrebarsko
PRIZNANJE ZA SLUŽENJE VJERNICIMA

Srebrna medalja vlč. Gojislavu Kovačiću

Foto: Grad Jastrebarsko
Velečasni Kovačić rođen je u Brleniću pokraj Krašića gdje je imao prilike učiti i slušati propovijedi te prisustvovati misama koje je vodio kardinal Stepinac, a s njime je i u rodbinskoj vezi.

Gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel je u pratnji svojih zamjenika Stipe Bučara i Domagoja Šlata uručio župniku i dekanu vlč. Gojislavu Kovačiću srebrnu medalju "Jastrebarsko" te zahvalnicu u povodu pedeset godina misništva, a od toga je, kako je istaknuto, trideset i šest godina služio vjernicima Jastrebarskog dekanata, radio na dobrobit cijele društvene zajednice te nesebično vodio brigu o duhovnim potrebama župljana i pomagao potrebitima.

JAVNA RASPRAVA Do 8. lipnja građani mogu iznijeti primjedbe na okolišnu dozvolu

Velečasni Kovačić rođen je u Brleniću pokraj Krašića gdje je imao prilike učiti i slušati propovijedi te prisustvovati misama koje je vodio kardinal Stepinac, a s njime je i u rodbinskoj vezi. Prvu svećeničku službu odradio je 1971. u župi Prekrižje gdje je proveo veliki dio svoje mladosti, punih 15 godina. U Petrovinu je stigao 1986. godine, zatekavši tamo, kako kaže, "zapuštenu" župu. S obzirom na to da su i crkveni objekti bili u lošem stanju, od župne crkve, pa do crkve u Volavju, kapele u Domagoviću, Novakima i Izimju, odmah se primio posla te zajedno sa svojim župljanima, za koje je i ovom prilikom istaknuo kako su divni i razumni ljudi, krenuo u obnovu.

Zahvaljujući upravo župljanima te raznim potporama uspio je obnoviti baš sve crkvene objekte kojima Župa obiluje, a danas se njima svi ponose. Vlč. Kovačić i dandanas marljivo radi na dobrobit svih župljana i cijelog jaskanskog kraja. Uz srebrnu medalju "Jastrebarsko" koju mu je u povodu 50 godina misništva uručio gradonačelnik Novosel, vlč. Gojislav Kovačić je dobitnik i Nagrade za životno djelo Grada Jastrebarskog.

– Biti u društvu velečasnog Kovačića uvijek je ugodno, jer radi se o čovjeku koji na poseban način širi pozitivnu energiju. Dugogodišnji svećenički staž koji oduvijek radi s ljubavlju i srcem učinio ga je bliskim ljudima, a ono što je možda najvažnije u svemu, veoma je jednostavan i iskren čovjek. Stoga, svakako je zaslužio ovo priznanje za sve što je do sada učinio za jaskanski kraj i njegove vjernike, a to je i najmanje što mu zauzvrat možemo dati. Dragi Gojko, hvala vam na svemu – rekao je gradonačelnik Zvonimir Novosel.