Izbornik
Naslovnica Gradovi Našice
Potpisan ugovor

Gradit će se novi vrtić na Urbariji za 100 mališana

Foto: Našice
Novi područni vrtić gradit će se na prostoru između Osnovne škole kralja Tomislava i Centra za socijalnu skrb Našice

Gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba potpisao je ugovor za projekt izgradnje dječjeg vrtića “Urbarija”, vrijedan 1,089.389 eura. Projekt financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a ugovor su potpisali i prof. dr. sc. Radovan Fuchs i Dragan Jelić, v.d. ravnatelja Središnje agencije za financiranje i ugovaranje – SAFU.

Područni dječji vrtić “Urbarija” obuhvaćat će četiri dnevna boravka za provedbu predškolskog odgoja i obrazovanja, dva dnevna boravka za djecu jasličke dobi, dječje garderobe i sanitarije te gospodarski prostor za obavljanje svih pomoćno-tehničkih poslova. Ukupno će tako biti osigurano minimalno 100 mjesta za djecu jasličke i vrtićke dobi. Novi područni vrtić gradit će se na prostoru između Osnovne škole kralja Tomislava i Centra za socijalnu skrb Našice.

– Razvijamo strategiju razvoja grada, koja se temelji na demografskoj obnovi, a to u jednoj mjeri znači ulaganje u mlade obitelji i njihovu kvalitetu života. Svjesni smo nedovoljnog kapaciteta trenutačne dostupnosti ranog i predškolskog odgoja na području Našica, stoga smo odlučili stvoriti bolje uvjete te povećati broj dnevnih boravaka i broj djece upisane u vrtić – rekao je gradonačelnik Kašuba.

NAŠICE U Vukojevcima pješački most za veću sigurnost djece i mladih NAŠICE Gradonačelnik Našica u posjetu Europskom parlamentu Vrijedan 196.827 eura Završena treća faza projekta Zaželi u Našicama