Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
bit će dovršena za 20 mjeseci

Gradonačelnik i direktor Radnika potpisali ugovor o izgradnji škole vrijedne 51 mil. kuna

Grad Koprivnica
Foto: Grad Koprivnica
Sva projektna dokumentacija izrađena je u skladu s Državnim pedagoškim standardom, što znači da će se kod gradnje i opremanja škole paziti da svaki detalj odgovara potrebama učenika, navode u Gradskoj upravi.

Gotovo je, uskoro kreće izgradnja nove osnovne škole sa sportskom dvoranom u Koprivnici vrijedne oko 51 milijun kuna. Ugovor o izgradnju škole na Podolicama s izradom projektne dokumentacije potpisali su prošli tjedan gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić i predsjednik uprave križevačke građevinske tvrtke Radnik Mirko Habijanec. – Jako smo sretni i ponosni što krećemo u gradnju osnovne škole Podolice s pripadajućom sportskom dvoranom. Time pokazujemo koliko su nam važni naši najmlađi. Također, ovo je i jedan od ključnih koraka prema jednosmjenskoj nastavi – izjavio je nakon potpisivanja ugovora gradonačelnik Jakšić.

ŠKOLSKI MEDNI DAN Med se jeo u 14 osnovnih škola u županiji

Prilagođena svima

Škola će se izgraditi na potpuno komunalno opremljenoj parceli površine otprilike 20.000 četvornih metara, a bit će prilagođena i učenicima s teškoćama. Gradsko vijeće Koprivnice prije dva tjedna većinom glasova usvojilo je proračun za iduću godinu s prijedlogom novog zaduženja teškog 62 milijuna kuna. Upravo tim kreditom financirat će se izgradnja nove osnovne škole Podolice, a ostatak ide na obnovu središnjih gradskih trgova i otplatu postojećih dugoročnih kredita. Nakon što je ugovor prošli tjedan potpisan, izvođač radova koji je bio najpovoljniji na javnom natječaju ima 20 mjeseci da Gradu preda ključ gotove škole, što znači da bi na jesen 2022. godine u novu školu trebalo krenuti 400 školaraca. – Dugo godina nije napravljeno nešto takvo u Koprivnici. Jako sam zadovoljan kao prosvjetar, to je veliki iskorak prema jednosmjenskoj nastavi u Koprivnici – istaknuo je predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal, bivši školski ravnatelj i prosvjetar.

Ostvaren i četvrti veliki projekt obnove škola Završena energetska obnova Ostvaren i četvrti veliki projekt obnove škola

Sva projektna dokumentacija izrađena je u skladu s Državnim pedagoškim standardom, što znači da će se kod gradnje i opremanja škole paziti da svaki detalj odgovara potrebama učenika, navode u Gradskoj upravi. Direktor i većinski vlasnik križevačke tvrtke Radnik Mirko Habijanec objasnio je kako oni sada prema projektnom zadatku koji je zadan od Grada moraju napraviti glavni projekt, izvedbeni projekt, ishoditi suglasnosti i dozvolu, za što imaju rok od pet mjeseci. – Nakon toga slijedi gradnja, ishođenje uporabne dozvole te tehnički pregled. Gotovu školu, useljivu i spremnu za korištenje Grad će imati za 20 mjeseci – obećao je nakon potpisa ugovora direktor tvrtke Radnik Mirko Habijanec.

Online nastava u srednjim školama na području Šibensko-kninske županije Nastava na daljinu poboljšat će ukupnu epidemiološku situaciju

Novi izgled Grada

Kaže direktor izvođača i kako će bageri doći na gradilište u proljeće iduće godine. Osim što će nova osnovna škola povećati kvalitetu obrazovanja osnovnoškolaca u Koprivnici, taj dio grada dobit će novi, urbani izgled i nove funkcije. – Investicijom pokazujemo koliko nam je važan taj dio grada. Ovo je investicija na koju se dugo čekalo i uvjeren sam da ćemo moći reći kako se isplatilo čekati i da ćemo biti jako ponosni na to što smo napravili za obrazovanje, ali i daljnji razvoj grada – zaključio je gradonačelnik Mišel Jakšić.